Gemeente Elburg

uit Haselnne op 7 november 2009

Verslag bezoek Shantykoor uit Haselünne op 7 november 2009

Verslag van het bezoek van het Shantykoor uit Haselünne.

Op zaterdag, 7 november 2009 heeft het Elburgse zeemanskoor 'Kop van 't Ende' een zeer geslaagde contactdag georganiseerd met de vrienden (m/v) van het Shantykoor uit Haselünne.

Al diverse malen is men op uitnodiging van het koor in Haselünne op bezoek geweest, waardoor zeer goede contacten zijn ontstaan. Ook heeft het Haselünner koor tweemaal aan het korenfestival van de Botterstichting in Elburg deelgenomen.

Vroeg in de middag arriveerden de gasten in de stromende regen aan de Havenkade. Na de begroeting met koffie/thee en appelgebak begaf men zich naar de vertrekplaats van de rondvaartboot. Helaas bleek de rondvaart vanwege het slechte weer geen doorgang te kunnen vinden.

Zeer geslaagd was zeker het bezoek aan de palingrokerij van de familie Van Triest, waar een duidelijke en zeker ook komische uitleg gegeven werd door Jan Aart van Triest.

Na terugkeer in de feestelijk versierde 'zaal Draayer' werd door beide koren een soundcheck gehouden om de geluidsinstallatie op de juiste wijze af te stellen en de zangers (m/v) het juiste gevoel voor deze zaal mee te geven.

Als maaltijd was gezorgd voor een overheerlijk stampotbuffet, waarbij het nog een hele toer was om de juiste benaming voor de stampotten in het Duits te benoemen. Voor de bijgeleverde worst was dit niet zo moeilijk.

Om 19.30 uur, het moment van de opening van het concert, waren nagenoeg alle plaatsen in de zaal bezet. Het programma bood voor elk wat wils, van de bekende shantyliederen tot het Spaanse `La Bella Lola'. Zeer succesvol en amusantwas zeker ook een verrassingsact, die verzorgd werd door enkele vrouwen van de Elburgse koorleden. Zij vertolkten op zeer professionele wijze 'I will follow him' uit de film 'Sisteract'.

Na de pauze waarin een verloting plaats vond, beklommen de Haselünners wederom het podium en tot genoegen van velen werd de polonaise ingezet. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden.

Zeer laat op de avond werd op een hartelijke wijze afscheid van elkaar genomen. Een veel gehoorde afscheidsgroet was: dank voor de zeer 'freundlichen Empfang' en natuurlijk graag tot ziens!

Binnenkort zal een DVD verschijnen waarop het hele avondprogramma is opgenomen, terwijl ook op de site www.zeemanskoor.nl diverse foto's van deze dag te zien zijn.