Medisch Spectrum Twente


Onderwijs op afstand voor langdurig zieke kinderen in Medisch Spectrum Twente

Enschede, 23 november 2009

"Het mooiste contactfonds" maakt het voor kinderen, die door hun ziekte of handicap gedurende een langere tijd niet naar school kunnen, mogelijk om vanaf afstand (in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede) deel te nemen aan hun eigen onderwijs.

Op maandag 23 november om 14.30 uur wordt er een digibeter in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede geplaatst. Hiermee kan er vanuit het ziekenhuis contact gemaakt worden met de klas. Dit wordt om mee te beginnen gedaan voor één patiëntje op de Kinderafdeling. Bezig zijn met school is wat een kind graag wil. Zo blijven ze in contact met klasgenoten. Het is belangrijk voor het genezingsproces en de ontwikkeling van het kind om ze veel mogelijk gewoon mee te doen.

Het project gaat uit van Ziezon (landelijk netwerk ziekzijn en onderwijs) en wordt gesponsord door KPN. De
Digibeterapparatuur "brengt" de klas naar huis of ziekenhuis. Op deze manier kunnen lessen worden gevolgd en de contacten met medeleerlingen kunnen zo normaal mogelijk blijven verlopen.

Doel van dit initiatief is om kinderen met een chronische of langdurige ziekte een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. In Nederland zijn er meer dan 250.000 kinderen die een chronische ziekte hebben. Voor hen is het belangrijk dat dit soort initiatieven ontstaan en dat ze hieraan mee kunnen doen.