Adelheid Roozen eerste ambassadeur Vrouwenopvang

23/11/2009 15:18

Federatie Opvang

Persbericht,

Amersfoort, 23 november 2009

Adelheid Roozen eerste ambassadeur Vrouwenopvang

Tijdens de feestelijke bijeenkomst ''Maak samen een vuist tegen huiselijk geweld'' wordt bekend gemaakt dat theatermaakster en actrice Adelheid Roosen de eerste ambassadeur is van de Vrouwenopvang.

Adelheid Roosen gaat zich een jaar lang inzetten als boegbeeld bij de aanpak van huiselijk geweld.

Roosen is bijzonder betrokken bij de slachtoffers van huiselijk geweld. Zij zegt "Als je alles wat je doet in het leven beschouwt als een creatie, is geweld dat ook. Dat houd in, dat je naar je eigen creatie kunt kijken en je bewust kunt worden wat je eigenlijk hebt 'gemaakt'. Door dat te tonen kunnen wij met z'n allen kijken naar jouw werk, naar datgene wat jij kapot hebt gemaakt. Die openbaarheid zal ons stil maken en met verwondering vervullen".

In 2010 zal Adelheid Roosen diverse malen haar opwachting maken voor de Vrouwenopvang.

Sinds de jaren '80 werkt Adelheid Roosen als theatermaakster en zij werkte in films en voor televisie. Haar laatste voorstelling 'Is.Man' handelt over de eerwraak van migrantenmannen in ons land.

Zij interviewde hiervoor daders in gevangenissen, familieleden van daders, politie, justitie en hulpverleners

De bijeenkomst vindt plaats in ''De Week Zonder Geweld''. Het thema van de bijeenkomst is het verleden, heden en de toekomst van de vrouwenopvang. Er wordt stil gestaan bij vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Ook worden de 5 vuistregels voor de vrouwenopvang bekendgemaakt. De vuistregels maken de essentie van het werk binnen de vrouwenopvang duidelijk, namelijk mensen leren veiligheid te creëren, voor zichzelf en voor elkaar.

Daarnaast zijn er presentaties, en is er volop muziek, dans en cabaret.

De bijeenkomst in Diligentia (Den Haag) vindt plaats op maandag 23 november, vanaf 17:00 uur.

Adelheid Roosen zal zelf niet aanwezig zijn tijdens deze bijeenkomst. Ze is geselecteerd voor het IDFA - met de film over de relatie met haar moeder die Alzheimer heeft - en moet daar vanavond aanwezig zijn.





http://www.opvang.nl