Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht - Week 47

In week 47 hebben de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht verschillende controles uitgevoerd op het verkeerd aanbieden van huisvuil in de Grote Waal. Het huisvuil te vroeg buiten zetten en vuilniszakken naast de containers zetten is in de Grote Waal een grote ergernis. Hier zal de komende tijd extra aandacht aan worden besteed. Rondom winkelcentrum de Grote Beer deelde Bureau Stadstoezicht 11 boetes uit voor het parkeren in de zone voor de blauwe parkeerschijf. In de Bangert en Oosterpolder, op de Dijkgraafweg werden ook 11 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van de gesloten verklaring.

Zeven fietsers kregen een bekeuring voor het fietsen op de Provincialeweg, ter hoogte van Hoorn-80. Door de verbreding van de dijk is het fietspad daar afgesloten en moeten fietsers tijdelijk omrijden om naar het industrieterrein te komen.

Bureau Stadstoezicht heeft in de binnenstad ook gesurveilleerd op het fietsen in voetgangersgebied. De toezichthouders hebben tijdens deze surveillances geen overtredingen geconstateerd. Sinds de handhavingacties van de afgelopen maanden is het aantal overtredingen in het voetgangersgebied van de binnenstad aanzienlijk afgenomen. Laatste wijziging van deze pagina: 23 november 2009