Gemeente Rotterdam

Vanuit de wijk Middelland in Rotterdam-West is bij Stadstoezicht een melding ontvangen van illegale verkoop van parkeervergunningen. Parkeervergunningen kunnen uitsluitend worden aangevraagd bij de Stadswinkels van de gemeente Roterdam, benadrukt Fred Marree van Stadstoezicht.

Vertrouwen wekken
De gestolen parkeervergunningen worden aangeboden door een man van vermoedelijk Turkse afkomst. In één geval is bekend dat hij 300 euro vraagt voor een parkeerkeervergunning die in heel Rotterdam geldig zou zijn. Marree: Hij weet blijkbaar vertrouwen te wekken door zijn kennis van het Rotterdamse parkeerbeleid en parkeervergunningen. Bovendien draagt hij een jas met een embleem van Stadstoezicht en hij legitimeert zich als ambtenaar van de deelgemeente Delfshaven.

Aangifte politie
In afwachting van de kwitanties voor twee parkeervergunningen betaalde een ondernemer in Rotterdam-West 300 euro. Toen de verkoper niet meer terugkwam, begreep de ondernemer dat hij was opgelicht. Hij had twee waardeloze parkeerkaartjes en hij was voor 300 euro opgelicht. De benadeelde man zal aangifte gaan doen bij de politie.

Uitsluitend Stadswinkels
Parkeervergunningen voor bewoners en bedrijven, maar ook bijvoorbeeld parkeerkaarten zijn uitsluitend te verkrijgen bij de Stadswinkels van de gemeente Rotterdam. Als een parkeervergunning of parkeerkaart op straat of in een café wordt aangeboden, is dat geen zuivere koffie. Marree adviseert: Ga daar nooit op in maar waarschuw de politie of neem contact op met Stadstoezicht.

Bron: Communicatie STZ, 23-11-2009