Prokkelen interessant voor (zelfstandig) ondernemers

23/11/2009 16:39

Prokkel

Henk Kinds van de Community Partnership:

"Een Prokkel organiseren? Ik kan het elke ondernemer aanraden"

Henk Kinds van het bedrijf Community Partnership Consultants in Deventer organiseerde dit jaar voor de tweede keer een Prokkel. Met veel enthousiasme kijkt hij terug op de resultaten, maar vooral de sfeer: "Het is heel bijzonder om te zien hoe tijdens een Prokkel ineens alles kan kloppen."

In 2008 werd Henk door een oud-collega geattendeerd op het initiatief van Prokkel: "Ik viel er meteen voor en ben aan het organiseren geslagen om Deventer bij de eerste steden te krijgen waar dit nieuwe fenomeen plaats zou vinden. In 2008 hebben we een ontmoeting georganiseerd tussen kunstenaars met en zonder verstandelijke beperking. Dit is gecombineerd met de opening van galerie Arto Mondo in de Latijnse school in Deventer, waarvan ik voorzitter ben. De Latijnse school is een spil voor leerwerkprojecten via dagbesteding voor mensen met een beperking. Ook hebben we kleine workshops gedaan en met elkaar gezongen via een shantykoor."

Culinaire en kunstzinnige combinatie voor 2009

"Dit jaar hebben we een diner georganiseerd in de Latijnse school en is er een kunstveiling geweest vanuit Arto Mondo en regionale kunstenaars uit Deventer. Gekoppeld daaraan vond een diner plaats waarbij Potje van Otje werd gepromoot. Dit is een project waarbij mensen met een verstandelijke beperking samen met de buurt koken en eten. Op de zaterdag van de Prokkel van dit jaar is er onder leiding van welzijnsinstelling Raster een Prokkelmarkt georganiseerd in een wijk, samen met Potje van Otje. Bewoners uit de buurt maakten zo kennis met mensen met een beperking. Niet statisch, maar door met elkaar een activiteit te ondernemen zoals het maken van een wandeling. Diverse bedrijven hebben toen faciliteiten geboden."

"Mijn meest verrassende persoonlijke ervaring tijdens de Prokkels?

Het feitelijk dingen samen doen met mensen met een beperking."

De kick van het maken van een bijzondere sfeer

Henk blikt met plezier terug: "Mijn meest verrassende persoonlijke ervaring tijdens de Prokkels? Het feitelijk samen aan de slag met mensen met een beperking. We hebben samen gedanst, eten klaar gemaakt, gegeten en grappen aan elkaar verteld. Eigenlijk heeft iedereen dan plezier op zijn geheel eigen manier. Als je die sfeer weet te maken met elkaar, ontstaat er een unieke ervaring die ik iedereen gun. Het is de kunst de Prokkel zo te organiseren dat al die elementen samenvallen en er een goede sfeer ontstaat."

Prokkelen doe je samen

"Wat ik wel graag benadruk is dat ik het uiteraard niet allemaal alleen heb georganiseerd. Een Prokkel doe je samen, in mijn geval met pr-bureau Prima Donna en de Deventer welzijnsinstelling Raster. Juist uit die samenwerking met andere bedrijven en organisaties haal je veel motivatie", aldus Henk Kinds.

Een aanrader voor elke ondernemer

"Mijn tip voor ondernemers die nu ook geïnspireerd raken om te prokkelen? Het is niet zozeer een tip, maar een aanbeveling: het kost je heel weinig moeite om uit het niets via een Prokkel iets te laten ontstaan. Daarnaast krijg je er een persoonlijke prikkel voor terug, het geeft gewoon een geweldig gevoel om hieraan mee te doen. Ik kan het elke ondernemer aanraden."





http://www.prokkel.nl