Gemeente Etten-Leur

Grootscheepse griepvaccinatie op 23 november goed verlopen

Gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert waren goed voorbereid op grootscheepse griepvaccinatie

image

image

De gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert hadden gezamenlijk verregaande voorbereidingen getroffen om op maandag 23 november de grote verkeersstroom naar en in Etten-Leur te verwerken. Op die dag fungeerde het cultureel centrum De Nobelaer als locatie voor inentingen tegen de Mexicaanse griep door de GGD West-Brabant. Ruim 5000 kinderen in de leeftijd tussen zes maanden en vijf jaar en wonend in een van de drie gemeenten waren opgeroepen voor de eerste griepprik. Bovendien waren huisgenoten van kinderen tot zes maanden oud eveneens uitgenodigd voor vaccinatie.

image

In De Nobelaer werden de bezoekers naar de evenementenhal geleid, waar ruim zestig medewerkers van de GGD West-Brabant in 16 priklijnen de daadwerkelijke inenting deden. De oproep was per leeftijdsgroep gedaan, waarbij werd aangegeven op welk tijdstip men werd verwacht. De gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert leverden ook nog eens 60 medewerkers, om alles in en buiten De Nobelaer in goede banen te leiden.

Op maandag 14 december a.s. is er voor de betreffende inwoners van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert de noodzakelijke tweede vaccinatie tegen de Mexicaans griep.

Dan gelden dezelfde regelingen en maatregelen zoals die voor 23 november jongstleden zijn getroffen.

image

image

image

(Foto's Hans van Berkel)

20091118\pwm\0597

Presentatie op 23/11
Inforaad op 24/11
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl