Gemeente Halderberge


Halderberge wil CAIW-winkel openhouden

De gemeente Halderberge ziet zich geconfronteerd met signalen als zou de gemeente Halderberge bezig zijn de Caiway-shop aan de Fenkelstraat in overleg met de Caiway te sluiten. Deze signalen berusten niet op waarheid. Feit is dat de Caiway aangegeven heeft de winkel te willen sluiten. Echter gezien de aangegane contractuele verplichtingen verzet de gemeente Halderberge zich hiertegen in het belang van haar inwoners en medewerkers.

Per 3 januari 2005 heeft de gemeente haar kabelmaatschappij OKEM verkocht aan CAIW uit Naaldwijk.
Bij die verkoop zijn partijen overeengekomen dat CAIW bewerkstelligt dat zij tot de (eventueel vervroegde) pensionering van een van de medewerkers een werklocatie binnen de kern Oudenbosch zal aanhouden

OKEM was eertijds gevestigd in het gemeentehuis. Kort na de overname heeft CAIW deze vestiging verplaatst naar een winkel in de Fenkelstraat in Oudenbosch. Van daaruit verleent CAIW tot op heden diensten aan de gebruikers.

CAIW heeft onlangs aangekondigd de winkel per 1 december aanstaande te sluiten. De voorbereidende werkzaamheden voor die sluiting zijn inmiddels begonnen. Niet uit te sluiten valt dat de sluiting tevens consequenties heeft voor een of meer personeelsleden.

De gemeente verzet zich tegen deze gang van zaken. Het gemeentebestuur is van mening dat CAIW haar contractuele afspraken niet nakomt. Nu de gemeente met een voldongen feit wordt geconfronteerd beraadt zij zich op juridische stappen tegen CAIW om te bewerkstelligen dat de CAIW-winkel voor Oudenbosch behouden blijft.