Gemeente Halderberge


Verlaging ouderbijdrage voorschoolse educatie

De gemeente Halderberge verlaagt met ingang van 1 november de ouderbijdrage voor de voorschoolse educatie. Deze wijziging is het gevolg van een wijziging in de Wet onderwijsachterstanden.

Het kabinet wil het aantal kinderen dat met een taalachterstand aan de basisschool begint terugdringen door alle kinderen die dat nodig hebben Voor- (en Vroeg) schoolse Educatie (VVE-programma) aan te bieden. Het gaat hierbij alleen om de peuters die een peuterspeelzaal bezoeken en het VVE-programma voor peuters volgen. In de voorschoolse educatie krijgen de peuters ondersteuning om de geconstateerde taalachterstand weg te werken. Of er sprake is van een taalachterstand wordt door het consultatiebureau vastgesteld.

Voor het gebruik maken van de kinderopvang betalen ouders / verzorgers een inkomensafhankelijk tarief. Om de ouderbijdrage voor het peuterspeelzaalbezoek gelijk te trekken met de kosten voor kinderopvang, wordt de ouderbijdrage voor kinderen die een peuterspeelzaal bezoeken èn het VVE-programma voor doelgroeppeuters volgen, vastgesteld op maximaal EUR 105,00 per jaar.

Het VVE-programma voor kinderen met een taalachterstand wordt dit schooljaar gedurende drie dagdelen per week uitgevoerd. Met ingang van schooljaar 2010-2011 schrijft de wet voor dat dit vier dagdelen per week wordt.