Gemeente Eersel


Bergeijksedijk weer open voor verkeer

Sinds vrijdagavond 20 november kan het verkeer van en naar Bergeijk weer via de normale route rijden. Na een afsluiting van exact drie maanden zijn de werkzaamheden aan de Bergeijksedijk nagenoeg gereed.

In de afgelopen tijd is er veel gebeurd; zo is er een regenwaterriool aangelegd, de kruising heeft gescheiden rijstroken gekregen, de asfaltverharding is vervangen en ook de trottoirs en fietspaden zijn over een groot deel vernieuwd. Ook de nieuwe aansluiting met Kerkebogten is klaar, bezoekers voor het nieuwe Gezondheidscentrum rijden vanaf de nieuwe kruising via de Vuursteen de parkeergarage in.

Â

Volgens de planning zou de Bergeijksedijk gelijktijdig klaar moeten zijn met het Gezondheidscentrum. In de praktijk is de weg ongeveer een week langer dicht geweest dan gepland. Het slechtere weer van de laatste weken was hier oorzaak van, maar ook heeft de aannemer extra straatwerk vervangen in die tijd.

Â

De aansluiting met de Kerkevelden is nu nog afgesloten, maar de verwachting is hier eind deze week klaar mee te zijn. In de komende weken zullen ook nog de hagen en een aantal bomen geplant worden.

Â

Voor informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.