Wet- en regel Dag; consequenties en fiscale eindejaarstips ondernemers

23/11/2009 17:35

Kamer van Koophandel Nederland

Ondernemers moeten te allen tijde op de hoogte kunnen zijn van wijzigingen in wetgeving die voor hun relevant zijn. Daarom organiseren de Kamers van Koophandel op 1 december aanstaande, voor de derde keer gratis de landelijke Wet- en regel Dag op 15 locaties in Nederland. Staatssecretaris Jan Kees de Jager verricht de officiële opening bij Kamer van Koophandel Rotterdam, locatie De Kuip. Daar zal hij uiteraard ook stilstaan bij het Belastingplan 2010. Ondernemers kunnen zich nog aanmelden op www.kvk.nl/regeldag.

Programma

Iedere ondernemer die één van de 15 locaties bezoekt waar de Wet- en regeldag wordt gehouden is op de hoogte van de belangrijkste veranderingen voor het komend jaar. Tijdens deze themadag komt ook wetgeving aan de orde waar ondernemers voor het eerst mee te maken kunnen krijgen, zoals aansprakelijkheid, ontslag of incasso van vorderingen. De Belastingdienst, accountants, juristen en andere specialisten zijn aanwezig om specifieke vragen van ondernemers te beantwoorden. Ook komen fiscale eindejaarstips ter sprake die nog dit jaar voordeel kunnen opleveren. Ook gerichte vragen over de eigen onderneming kunnen beantwoord worden door accountants juristen en andere specialisten. Kortom een dag die zowel op de korte als lange termijn voordeel oplevert.

Belangrijkste veranderingen 2010

Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekend gemaakt, dat zij 1 miljard euro vrijmaakt voor ondersteuning van ondernemers. 2010 staat dan ook nog in het teken van het opvangen van de economische crisis en stimuleren van de economie. Zo kunnen alle ondernemers ook in 2010 nog versneld afschrijven en wordt de kleinschaligheidsaftrek (fiscale tegemoetkoming voor investeringen van beperkte omvang) verruimd. Daarnaast ligt nog een aantal andere financiële extraatjes in het verschiet. Voor ondernemers die vallen onder de inkomstenbelasting stijgt de MKB Winstvrijstelling van 10,5 naar 12 procent. Ook wordt deeltijdondernemen financieel aantrekkelijker door het afschaffen van het urencriterium voor de MKB winstvrijstelling. Daarnaast heeft het kabinet ook voordelen voor DGA's (directeur grootaandeelhouder) in petto als de inkomsten achterblijven. Meer informatie over gewijzigde wetten en regels voor de komende tijd staan op www.kvk.nl/regeldag.

Onderzoek KvK

Uit recent onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt onder meer dat ondernemers - door uiteenlopende omstandigheden - vaak te laat op de hoogte te zijn van relevante wetswijzigingen. Daardoor lopen zij veel geld mis. Zeker nu de verwachting bestaat dat in 2010 veel wetswijzigingen consequenties kunnen hebben voor het ondernemerschap, is het belangrijk dat iedere ondernemer goed beslagen ten ijs komt. Een bezoek aan de Wet- en regeldag kan een stap in de goede richting zijn. Daarnaast biedt de uitleg op de website van de Kamer van Koophandel soelaas. Deze pagina, www.kvk.nl/prinsjesdag wordt jaarlijks dan ook bijna 2 miljoen keer bezocht.





http://ww.kvk.nl/regeldag


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,