Leden BVPP werkzaam bij TNT wijzen inleveren van arbeidsvoorwaarden af

23/11/2009 17:39

BVPP

De Bond van Post Personeel (BVPP) heeft haar leden in een referendum twee keuzes voorgelegd: Of beperkt inleveren op arbeidsvoorwaarden in ruil voor een garantie op werk zowel binnen al buiten TNT of kiezen voor behoud van arbeidsvoorwaarden met een kleine verbetering met als gevolg dat TNT over zal gaan tot gedwongen ontslagen. Van de leden die hebben gestemd heeft 56,9 % gekozen voor behoud/verbetering van arbeidsvoorwaarden met het risico van gedwongen ontslag. Een minderheid van 42,1 % heeft gekozen voor inleveren met garanties en 1 % heeft zich van stemmen onthouden.

Uit het commentaar dat veel leden gegeven hebben om hun stemkeuze te motiveren blijkt dat er geen vertrouwen meer is in afspraken met TNT. In veel gevallen wordt ook aangegeven dat de sfeer op de werkvloer ondertussen zo slecht is dat er ook geen motivatie meer is om bij TNT te blijven werken. Uit de communicatie van het bedrijf over de komende reorganisaties hebben heel veel mensen de conclusie getrokken dat ze er op korte termijn toch uit moeten. Dan heeft inleveren geen zin omdat het resultaat hoe dan ook hetzelfde blijft.

De BVPP zal de onderhandelingen ingaan met als inzet een loonsverhoging en een heel goed sociaal plan dat recht doet aan de zeer lange staat van dienst die veel mensen hebben bij TNT. Er zal ook veel aandacht besteed worden aan het begeleiden naar ander werk van mensen die het bedrijf gedwongen moeten verlaten. De BVPP wil nog dit jaar helderheid over de door haar gekozen inzet. Als die helderheid op korte termijn niet gegeven wordt zal de BVPP die helderheid op een andere wijze gaan afdwingen.





http://bvpp.nl