Politie Zaanstreek-waterland

Inbraken in benzinestations

Purmerend, 23-11-2009 o De politie heeft zondagochtend rond 03.00 uur een groepje van drie mannen betrapt tijdens een inbraak in een benzinestation aan de Edisonweg in Purmerend.

Een getuige zag meerdere mannen in het benzinestation en vertrouwde het niet. De politie was snel ter plaatse en trof de mannen nog bij het benzinestation. De inbrekers gingen er in hun auto vandoor en reden hierbij in op een politieagent die vervolgens een schot loste. De bestuurder stopte niet en de achtervolging werd ingezet. Omdat de verdachten gevaarlijk rijverdrag vertoonden heeft de politie de achtervolging afgeblazen. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De verdachten hebben geld en sigaretten weggenomen en verder een boel schade aangericht. De recherche onderzoekt de zaak.

In dezelfde nacht is er ingebroken in een benzinestation aan de Julianaweg in Volendam. De daders hebben aan de achterzijde van het pand een deur geforceerd. Vermoedelijk hebben ze zich vergist, omdat achter deze deur alleen een elektriciteitsmeter geplaatst is. De inbraak in Volendam vertoont veel overeenkomsten met die in Purmerend en daarom sluit de politie niet uit dat het hier om dezelfde daders gaat.

Heeft u iets gezien wat de politie kan helpen bij het oplossen van deze inbraken? Belt u dan met de recherche in Purmerend op 0900-8844 (lokaal tarief)