Politie Midden- en West Brabant

district bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 23-11-2009

Politie verdenkt jongeren van serie strafbare feiten in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie heeft vijf jongens uit Zevenbergen gehoord over hun rol in een serie strafbare feiten in hun woonplaats. Vorige week werd een 15-jarige jongen op het bureau ontboden, daarna volgden nog vier verdachten in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar. De politie verwacht op korte termijn nog meer jongeren uit dezelfde jeugdgroep aan te houden.

De vijf jongens worden samen met anderen verantwoordelijk gehouden voor onder andere drie mishandelingen, twee diefstallen van scooters, brandstichting (twee maal) en enkele inbraken in onder andere een school aan de Baronielaan in Breda en een ontmoetingscentrum aan de Dijkstraat in Zevenbergen. Daar werd in september tot drie maal toe ingebroken wat voor de nodige onrust in het dorp zorgde. Ook wordt de groep verdacht van baldadigheid en het spuiten van graffiti. De feiten werden grofweg gepleegd in de periode september tot begin november.

Uit het politieonderzoek werd duidelijk dat de uiteenlopende feiten steeds frequenter werden gepleegd. Daarbij kreeg het handelen van de verdachten een meer gewelddadig karakter, zodat het optreden tegen de groep hoge prioriteit kreeg. Dit ook om het risico dat de jongeren verder afglijden, te verkleinen. De groep bestaat uit circa 15 tot 20 jongeren uit Zevenbergen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. Uiteraard is het onderzoek door de wijkagenten ook besproken met
hulpverleninginstanties, zodat ook zij hierin hun acties kunnen nemen. (Auteur: Andre van den Hul)

Politie houdt bewoner aan na aantreffen hennepkwekerij

ROOSENDAAL - De politie heeft gisterochtend in een woning aan de Sint Josephsstraat de 23-jarige bewoner aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten namen poolshoogte nadat de bewoner gemeld had dat hij geluiden op het dak van zijn woning hoorde. In het pand trof de politie een in werking zijnde kwekerij aan. De plantage huisveste in totaal 350 hennepplanten. De bewoner is opgepakt en voor verhoor mee naar het bureau genomen. De hennep is door de agenten in beslag genomen.

Politie houdt drietal aan na poging inbraak

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft vanmorgen rond 01.30 uur op de Langeweg drie mannen van 20, 22 en 24 jaar, allen afkomstig uit Bergen op Zoom aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een poging inbraak in een schuur bij een woning aan het Hof van Beieren. Ze zijn voor onderzoek op het bureau ingesloten.

De 36-jarige bewoonster werd vanmorgen rond 01.30 uur gewekt door een bonkend geluid. Toen ze buiten keek zag ze dat twee onbekende mannen zich uit de voeten maakten. Een derde, die zich op dat moment
verschool onder een afdakje, rende kort tijd later achter zijn maten aan. Via 112 werd de politie werd geïnformeerd die in de omgeving een onderzoek instelde. Op de Langeweg troffen agenten drie mannen rennend aan. Het drietal voldeed aan het opgegeven signalement. Allen werden in de kraag gevat. In de directe omgeving trof een politiehond een breekijzer en bivakmutsen aan. Het slot van de schuur bleek deels te zijn geforceerd.

Roosendaler opgepakt voor poging doodslag

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen in een woning in Roosendaal een 19-jarige Roosendaler aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Op 30 oktober jl. raakte een 32-jarige Roosendaler gewond nadat hij gestoken was door een scherp voorwerp. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Op 30 oktober jl. rond 21.00 uur sprak het slachtoffer op de
Rembrandtgalarij een groepje jongeren aan. Aanleiding daartoe was, dat één van hen zijn vriendin had uitgescholden. Meteen nadat de
Roosendaler de groep op hun gedrag had aangesproken voelde hij een steek in zijn rug. Op het moment dat de wond begon te bloeden wist het slachtoffer dat hij met een scherp voorwerp gestoken was. Voor behandeling meldde hij zich in het ziekenhuis in Roosendaal en stelde de politie van het gebeuren in kennis. Het ingestelde onderzoek wees in de richting van de 19-jarige. De Officier van Justitie verleende toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad.

auteur: Desirée brabers

Laatst gewijzigd 23-11-2009 14:21 | © Regio Midden en West Brabant |