Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 23-11-2009

Politie houdt verdachten van ontvoering aan (3e bericht)

In aansluiting op het persbericht van de politie Midden en West Brabant van vrijdag 20 november jl. over een ontvoering van een 39-jarige man uit Hoogstraten het navolgende:

De 35-jarige vrouw die als verdachte werd aangemerkt is zondag op vrije voeten gesteld. De 50-jarige verdachte wordt woensdag
voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Zoals eerder gemeld werd donderdagavond 19 november jl. door het Arrestatieteam Zuid in een woning in Made een 39-jarige man uit Hoogstraten (B) bevrijd. Het slachtoffer was ongedeerd. Deze man was eerder gisteren rond 09.55 uur in Oldenzaal ontvoerd. Dat werd gemeld door de vader van het slachtoffer. Hij was daar met zijn zoon met bouwwerkzaamheden bezig. Hij meldde dat zijn zoon onder dwang in een auto was meegenomen. Politieonderzoek leidde naar een woning in Made waar het slachtoffer werd aangetroffen. Een 50-jarige man en een 35-jarige vrouw die in de woning aanwezig waren werden gearresteerd.

Arrestatie na bedreiging

MADE: De politie heeft zondagavond omstreeks 20.20 uur in een woning in Made een 41-jarige man aangehouden ter zake bedreiging. Zijn 32-jarige ex vriendin deed daarvan aangifte. Zij vertelde dat zij twee weken geleden haar relatie met de 41-jarige plaatsgenoot heeft verbroken. Hij kan dat kennelijk niet accepteren. Hij had haar gisteravond aan haar voordeur ernstig bedreigd onder meer door te roepen dat ze allemaal zullen bloeden. Hiervan waren meerdere mensen getuige. Ook zou hij vorige week dinsdag vernielingen hebben
aangericht aan de tuin van haar woning. Hij is in verzekering gesteld. Hij ontkent de bedreigingen, wel gaf hij toe plantjes uit de voortuin te hebben gehaald, maar deze had hij zelf gekocht. Uit boosheid had hij deze uit de tuin getrokken.

Dronken automobilist betrokken bij verkeersongeval

SPRANG-CAPELLE: Een 26-jarige Waalwijker is zondagmiddag op de Tilburgseweg betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist was betrokken bij een materieel verkeersongeval. Hij kwam in aanrijding met een auto die uit een parkeervak kwam. Hij blies 675 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 62-jarige Waalwijker is vannacht omstreeks 01.30 uur op de Winterdijk betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 385 ugl. Hij heeft een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren gekregen.

Voorkom een bekeuring!

Politieteam Gilze Rijen-Dongen houdt toezicht op verkeerssituatie rondom de weekmarkt in Rijen

RIJEN: Het politieteam Gilze Rijen-Dongen krijgt regelmatig klachten over (brom)fietsers die de geslotenverklaring negeren die geldt tijdens de opbouw van de weekmarkt in de Stationsstraat in Rijen, iedere donderdag vanaf 10.00 uur.

Door toch over de weekmarkt in opbouw te rijden, ontstaat er voor marktkooplui en andere voetgangers niet alleen een hinderlijke, maar ook een gevaarlijke verkeerssituatie. Om deze situatie te veranderen, gaat de politie van het team Gilze Rijen-Dongen extra toezicht houden. (Brom)fietsers die de geslotenverklaring negeren en toch door het bewuste gebied rijden, worden vanaf begin december eerst gewaarschuwd, daarna gaat de politie daadwerkelijk bekeuringen uitschrijven. Voorkom een boete en houd je aan de verkeersregels!

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-11-2009 16:22 | © Regio Midden en West Brabant |