Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachte woninginbraak aangehouden

Leiden, 23-11-2009 o De politie heeft op zaterdag 21 november omstreeks 17.30 uur een 43-jarige man uit Warmond aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Een buurman zag hoe een man in een tuin stond van een woning aan de Zilverschoontuin en probeerde om de zijdeur open te breken. De buurman sprak de verdachte aan waarop deze er vandoor ging. De politie werd gewaarschuwd en zij zocht in de omgeving naar de man. Uiteindelijk werd de 43-jarige man die aan het signalement voldeed gezien en aangehouden.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.