Gemeente Leidschendam-Voorburg


Minister Klink start griepvaccinatie

23 november 2009 Maandag is in Voorburg de vaccinatie van start gegaan van jonge kinderen tegen de Mexicaanse griep, officieel Nieuwe Influenza A (H1N1). Minister Ab Klink van volksgezondheid was hiervoor speciaal naar sporthal Essesteijn gekomen, waar in twee dagen tijd ongeveer zesduizend inwoners hun eerste prik zouden krijgen. Burgemeester Hans van der Sluijs heette de minister welkom.

De massale vaccinatie vindt plaats op advies van minister Klink. Het gaat om babys en kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van babys tot 6 maanden oud.
Ongeveer 72.000 kinderen en volwassenen uit de negen gemeenten van de regio Haaglanden komen in aanmerking voor een vaccinatie. In Leidschendam-Voorburg gaat het om ongeveer zesduizend personen. GGD Den Haag en GGD Zuid-Holland West zijn verantwoordelijk voor de vaccinatie in de hele regio. Half december wordt het hele logistieke circus weer opgetuigd; dan krijgen alle rmensen die deze week zijn geweest een oproep voor de tweede prik.