DB Schenker Rail Nederland NV


Klompe benoemd tot Algemeen directeur van DB Schenker Rail Nederland N.V.

Nederland N.V.
Drs Aart Klompe RA is door de Raad van Bestuur van DB Schenker Rail GmbH met ingang van 1 september 2009 benoemd tot Algemeen directeur van DB Schenker Rail Nederland N.V.

Hij volgt daarmee Detlef Heydt op die de onderneming heeft verlaten. Klompe (60) was eerder in de directie van DB Schenker Rail Nederland N.V. verantwoordelijk voor financiën.

"Aart Klompe is een ervaren Nederlandse manager met een sterke financiële achtergrond die vertrouwd is met de specifieke eisen die gesteld worden aan de bedrijfsvoering van een modern railtransportbedrijf", aldus Edmund Schlummer die bij DB Schenker Rail verantwoordelijk is voor de Regio Centraal waar behalve de Nederlandse activiteiten ook de railtransportbedrijven van de groep in Denemarken, Duitsland, Italië en Zwitserland deel van uitmaken.

DB Schenker Rail Nederland N.V. is met 850 medewerkers het grootste railtransportbedrijf van Nederland en maakt onderdeel uit van de business unit Rail van DB Schenker. Als enige onderneming biedt het in Nederland klanten toegang tot een Europees distributiesysteem voor wagenladingen. Staal, kolen, ertsen en chemieproducten vormen het grootste deel van het vervoerspakket. Het bedrijf onderhoudt dagelijks diensten op de zeehavens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam en naar de belangrijkste economische centra van Duitsland.

Laatst bijgewerkt: 23.11.2009