Gemeente Emmen


*

Jongeren maken webtv over jong zijn in Emmen

woensdag 18 november 2009

Maandagavond 23 november rolt Grandcafe Markant de rode loper uit voor de première van YoungSter webTV `made by youngsters' Emmen.

Youngster webTV is een van de producten uit het Jaarplan Jeugd en is een experiment met nieuwe inspraakvormen voor jeugd. Het idee is bedacht door een van de leden van het Youngster Board. Deze jongerenadviesgroep `nieuwe stijl' is een product van de gemeente Emmen. De groep hoort bij de campagne `HéYoungster! Create your future in Emmen'. Deze campagne is bedoeld om jonge mensen tussen de 12 en 23 jaar in de gemeente Emmen meer te laten meedoen in het maken van beleid en plannen en in de besluitvorming.

Iedereen - jong en oud - is welkom op de première van YoungSter webTV.

Verkiezingsfilm
Er is heeft een gevarieerd premièreprogramma samengesteld. Naast het vertonen van de 1e aflevering van YoungSter webTV, kunnen youngsters uit Emmen een screentest doen. De makers van het webTV programma zijn altijd op zoek naar talent in Emmen. Ook is er behoefte aan uitbreiding van de filmcrew. De gemeenteraad heeft Youngster webTV gevraagd om mee te helpen bij de promotie van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010. Youngster webTV assisteert bij de productie van een hippe verkiezingsfilm. Dus jongeren die het leuk vinden om mee te werken, kunnen zich melden tijdens de première op maandagavond 23 november.

HéYoungster campagne
De campagne `HéYoungster! Create your future in Emmen' is ontwikkeld door de gemeente Emmen in het kader van het Jaar van de Jeugd. De campagne, Youngster Board en Youngster webTV worden vervolgd in 2010. De gemeente blijft experimenteren met nieuwe communicatiemiddelen om jonge mensen in de omgeving aan zich te binden. Op dit moment initieert de gemeente meerdere projecten waarbij ze de jeugd graag direct wil betrekken.

Welkom

Wanneer

Maandag 23 november

Waar

Grandcafé Markant, Marktplein 62 in Emmen

Hoe laat

20.00 uur

Meer informatie over de activiteiten staat op:
www.heyoungster.hyves.nl