Ingezonden persbericht


Bij dit bericht is beeldmateriaal ingesloten

Persbericht

23 november, 2009

HPS Industrial presenteert nieuwe box-PC geschikt voor industriële automatisering

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, breidt zijn assortiment verder uit met de Arpex-2610-W. De Arpex-2610-W is een PC gebaseerd op de Intel Atom-processor die garant staat voor een laag stroomverbruik en uitstekende prestaties. De PC functioneert bovendien als 'stand-alone automation controller' en is daarmee zeer geschikt voor industriële automatisering en automotive-toepassingen.

Bijzonder aan het systeem zijn de aanwezige analoge en digitale I/O-poorten, waardoor de PC direct inzetbaar is voor een breed scala aan meet- en regeltoepassingen. De Arpex box-PC kan op deze manier functioneren als een controller voor machinebesturing of meet-PC in voertuigen. Door de draadloze communicatie (WLAN, 802.11b/g) en een ruime selectie aan I/O-poorten is de Arpex-2610-W ook goed inzetbaar voor mobiele toepassingen, zoals machinebesturing in heftrucks of als PC in bijvoorbeeld vrachtwagens.

Verdere kenmerken van de PC zijn de ruime uitbreidingsmogelijkheden (PCI, mini-PCI en PC-104-slots zijn aanwezig), de ondersteuning van het dual-beeldscherm en het fanless koelsysteem. De PC wordt standaard geleverd als veelzijdige en compacte inbouwcomputer met een draadloze LAN-module.

"De Arpex-2610-W is een nieuwe box-PC gericht op industriële automatisering", aldus Taco Scheper, general manager van HPS Industrial. "Door de beschikbaarheid van memory-backup en -recovery blijft de aanwezige data continu beschermd, zelfs wanneer de stroom uitvalt."

Specificaties

* Serial-poorten (RS-232/422/485)

* Draadloze WAN-ondersteuning 802.11 b/g

* Ingebouwde OPC-drivers

* Fanless koelingsysteem

* Intel Atom N270 1.6 Ghz 32-bit x 86 CPU

(236 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE