Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 16-11-2009

AVRO OPIUM OP TV: MARJAN BERK, MARCEL MUSTERS EN JOHN BUIJSMAN

Nieuw dagelijks programma 'Opium weet wat er speelt'

Het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium, dat elke woensdag wordt uitgezonden om 21.30 uur via Nederland 2, laat dit seizoen prominenten uit de kunst- en cultuurwereld hun keuze maken uit de actuele cultuuragenda. Deze keer zijn het Marjan Berk, Marcel Musters en John Buijsman. Schrijfster Marjan Berk ontmoet poetry babe Tjitske Jansen, die onlangs de Anna Bijns prijs won voor haar bundel 'Koerikoeloem'. Zij staat bekend om haar intense en vlammende optredens. Marjan Berk zoekt Tjitske Jansen op tijdens een optreden in Utrecht en raakt betoverd.

Acteur Marcel Musters, bekend van Gooische Vrouwen, Vuurzee en Oud Geld, gooit in de familievoorstelling 'Snorro' voor het eerst alle schroom van zich af. Hij schuift bij presentator Cornald Maas aan voor een zeer openhartig gesprek over gêne, schaamte en het onvermogen buiten het toneel écht zichzelf te zijn.

Theatermaker John Buijsman is bekend van vele theatervoorstellingen en reclames. Hij maakt deze week opnieuw speciaal voor Opium een eigenzinnige keuze uit de culturele agenda. Waar móeten we volgens hem zeker heen komende week?

Opium, elke woensdag om 21.30 bij de AVRO op Nederland2. En elke werkdag om 16.50 op Nederland 1: Opium weet wat er speelt

Nieuw dagelijks programma 'Opium weet wat er speelt' Opium presenteert tot en met vrijdag 18 december met 'Opium weet wat er speelt', een nieuw dagelijks programma van drie minuten. Met daarin iedere werkdag rond 16.50 uur culturele tips van gasten uit recente uitzendingen van Opium radio en tv. Cultuurprominenten als Saskia Noort, Thomas van Luyn, Huub Stapel, Willem Nijholt en Plien van Bennekom vertellen in een betoog wat er speelt in de bioscopen en theaters, welke boeken en cd's niet gemist mogen worden en welke tentoonstellingen 'hot' zijn.

AVRO Opium: elke woensdag, 21.30 uur, AVRO, Nederland 2. Voor meer informatie: opium.avro.nl 'Opium weet wat er speelt': elke werkdag, 16.50 uur, AVRO, Nederland 1. ---



Ingezonden persbericht