Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek Strategy Partners:
Innovatie in Document Communicatie

Driebergen, 23 november 2009 - Strategy Partners Nederland, de innovatieve marktresearch- en strategie-advies organisatie voor specifieke document en content management gerelateerde segmenten van de IT-markt, heeft een vernieuwd onderzoeks­rapport beschikbaar over Innovatie in Document Communicatie in de BeNeLux. Dit rapport gaat in op de mogelijkheden voor innovatie in document communicatie en hoe een document communicatie strategie kan worden opgezet. Het rapport bevat een groot aantal vragen die een organisatie zichzelf kan stellen om te achterhalen waar het zich bevindt in het document innovatie proces en wat er praktisch gezien mogelijk is. Een uitvoering overzicht van in Nederland beschikbare oplossingen helpt organisatie om een eerste selectie te maken van mogelijke oplossingen en oplossingsleveranciers.

"Dagelijks hebben organisaties te maken met een spanningsveld van marktveranderingen, nieuwe technische mogelijkheden, bedreigingen en verwachtingen", stelt Oscar Dubbeldam, Output Management partner van Strategy Partners Nederland. "Het ondernemingsbestuur zal constant hierop moeten anticiperen en de bedrijfsstrategie adequaat op moeten aanpassen en uitvoeren." Als afgeleide van de bedrijfsstrategie is het cruciaal om ook een klanten communicatie en dus document communicatie strategie te hebben. In deze strategie is vastgelegd hoe een organisatie de communicatie middelen die ze hebben op document gebied optimaal kunnen inzetten om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Het opzetten van een dergelijke strategie is niet altijd eenvoudig gezien de snelle veranderingen in spelers, technologie, de verschillende mogelijkheden voor communicatie (papier, e-mail, Internet, mobiele devices, enzovoort) en de verwachtingen van de eindklant/-gebruiker.

Als voorbereiding op het rapport Innovatie in Document Communicatie heeft Strategy Partners gesproken met een groot aantal organisaties in verschillende branches. Ook is er een on-line enquête gebruikt voor additionele ondersteuning. "Het rapport is praktisch gericht en zal organisaties helpen tijdens de eerste selectie van bedrijfsprocessen waar innovatie relevant is en met welke technische middelen dit het beste kan worden uitgevoerd", aldus Dubbeldam. Om organisaties verder te helpen bij de keuze voor de techniek is er een aantal leveranciersprofielen opgenomen met selectie matrices voor het samenstellen van een 'short-list'. De leveranciers die mee hebben gewerkt aan het rapport middels een leveranciersprofiel zijn: Aia Software, EMC Document Sciences, Exstream, GMC Software, High Concept - Smart Documents, ISIS Papyrus, Inventive Designers, MIT office - iWriter, Objectif Lune, Pallas Athena - Modus, Pitney Bowes - Group 1, Sefas Innovation, StreamServe en XLPrint.

Het rapport is bedoeld voor, IT Managers, Marketing Managers, Facility Management managers, Output Management leveranciers, outsourcing dienstverleners, systeem integratie specialisten.

Strategy Partners - Willem van Abcoudelaan 11 - 3971 AA Driebergen - Website: www.strategy-partners.nl - e-mail: contact@strategy-partners.nl

Strategy Partners
Strategy Partners is een innovatieve analyse-organisatie met research en advies activiteiten in specifieke Document, ECM en BPM segmenten van de IT-markt. Zij levert resultaat gedreven, pragmatisch en direct uitvoerbare adviezen die organisaties helpen oplossingen of systemen te verkrijgen en effectief in gebruik te nemen. De onderzoek- en adviesdiensten ondersteunen tevens bedrijven die betrokken zijn bij mergers/acquisities en strategische allianties. Voor IT-leveranciers, systeemintegrators en diensten­leveranciers worden cruciale "go-to-market"-strategieën, actuele marktkwalificatie en -segmentatie en gedetailleerde analyse en informatie geleverd om de markten in Europa te bedienen en te benutten. Voor meer informatie zie: www.strategy-partners.nl.


---



Ingezonden persbericht