Ingezonden persbericht


F5 breidt BIG-IP-software uit met nieuwe beveiligingsvoorzieningen en ondersteuning voor mobiele diensten

Schiphol-Rijk, 23 november 2009 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) lanceert versie 10.1 van zijn BIG-IP(TM)-software voor applicatieacceleratie en -delivery. Deze nieuwe versie biedt extra mogelijkheden voor klanten om hun data, netwerken en applicaties beter te beveiligen. Daarnaast stelt versie 10.1 serviceproviders in staat om hun mobiele infrastructuren beter te schalen door een beter beheer van Layer 7-verkeer voor hun Authentication-, Authorization- en Accounting-infrastructuur (AAA). Serviceproviders vermijden hiermee de kosten en extra tijd die nodig zijn voor het vervangen van bestaande AAA-servers.

Met de nieuwe versie biedt F5 nu een zeer betrouwbare DNS-oplossing zonder in te boeten aan de dynamische, wereldwijde distributiemogelijkheden van dataverkeer. De nieuwe versie beschermt de DNS-infrastructuur van een klant tegen verschillende aanvallen, waaronder DNS cache poisoning. Bij een aanval zoals DNS cache poisoning wordt verkeer doorgeleid naar een kwaadaardige website.

Met de nieuwe versie is het verder eenvoudiger om te voldoen aan de PCI-eisen (Payment Card Industry) die gelden in de financiële wereld. Een nieuwe ASM-module (Application Security Manager) in de BIG-IP-oplossing biedt PCI-compliance-rapportages waarmee klanten de status van hun PCI-compliance kunnen vaststellen. Versie 10.1 biedt ook betere bescherming tegen geautomatiseerde scanners en bots. Daarnaast voorziet de software in geïntegreerde en complete rapportages over elke inbreuk op de beveiliging. De nieuwe software omvat onder meer een ASM Geo-location-kaart die aangeeft uit welk land een aanval afkomstig is. Daarnaast is informatie beschikbaar over de aanval zelf, de ernst ervan, het IP-adres en meer. De geofunctionaliteit zorgt er ook voor dat een klant kan zien waar een gebruiker zich bevindt. Dat maakt compliance en het instellen van een effectief beveiligingsbeleid eenvoudiger en verlaagt zo de kosten van het netwerkgebruik.

Mobiele diensten
Versie 10.1 van BIG-IP maakt het ook makkelijker om mobiele diensten te ondersteunen. Zo kunnen serviceproviders de doorvoer op bestaande AAA-servers optimaliseren en voorkomen ze uitval als gevolg van een toenemend aantal abonnees dat gebruikmaakt van een AAA-server. Daarnaast biedt BIG-IP meer flexibiliteit voor het onderhouden en schalen van bestaande diensten. Een organisatie kan zich daarbij goed voorbereiden op toenemend dataverkeer als gevolg van nieuwe netwerken op basis van LTE- (Long Term Evolution) en draadloos 4G-verkeer. BIG-IP ondersteunt verder de DIAMETER- en RADIUS-protocollen, zodat een klant profiteert van Layer 7-verkeerbeheer. Om meer flexibiliteit te bieden, lanceert F5 de PB 200 blades voor zijn VIPRION(TM)-chassis. Deze combinatie levert de doorvoercapaciteit die nu en in de toekomst nodig is. Verder zorgt de Fast Failover-functie voor een hogere beschikbaarheid en biedt de BIG-IP IPv6 GatewayTM-feature de mogelijkheid om te profiteren van de schaalbaarheid van IPv6. Het blijft daarbij mogelijk om te verbinden naar bestaande IPv4-netwerken. Tot slot stelt de iRules(TM)-programmeeromgeving van BIG-IP system integrators in staat om de oplossing optimaal in de eigen producten te integreren.

Beschikbaarheid
Versie 10.1 van BIG-IP is vanaf december 2009 beschikbaar.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de levering van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent voor hen een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: www.F5.com.