Ingezonden persbericht


Persbericht Amsterdam, 15 november 2009

Manager worden door HEMA

HEMA academie introduceert het online management opleidingsabonnement voor leidinggevenden.

Om een afdeling of bedrijf succesvol te kunnen leiden, moet de leidinggevende kennis hebben van diverse gebieden. Vraagstukken over bedrijfscultuur, strategische (product)positionering en begrotingen zijn aan de orde van de dag. Maar ook praktische vaardigheden zoals het werken met Excel, het beheersen van zakelijk Engels en/of Duits, foutloos schrijven en succesvol onderhandelen bepalen het succes van het bedrijf. HEMA academie introduceert daarom het online Management opleidingspakket

HEMA academie is een online opleidingsinstituut voor profit en non-profitorganisaties. Bedrijven kunnen voor medewerkers opleidingsabonnementen afsluiten met diverse cursuspakketten die een jaar lang onbeperkt gevolgd kunnen worden vanaf iedere locatie met een internetverbinding. "De Academie van HEMA is in februari 2009 geïntroduceerd en is inmiddels succesvol in online IT- en communicatie-opleidingspakketten. Managers maken veel gebruik van onze online cursussen waarbij gebleken is dat er een grote behoefte is aan speciale online managementopleidingen. Om aan deze vraag te beantwoorden, hebben we het Management Opleidingspakket geïntroduceerd", aldus Carolien Voorhuis, verantwoordelijk voor HEMA academie.

Het Management Opleidingspakket bestaat uit een toenemend aantal cursussen waarin zowel praktische als theoretische onderwerpen zijn opgenomen. De praktische onderwerpen richten zich o.a. op Word, Excel (inclusief draaitabellen), PowerPoint, foutloos schrijven, zakelijk Engels , zakelijk Duits en succesvol onderhandelen.

Het opleidingsniveau van de theoretische opleidingen is divers en loopt uiteen van mbo- tot hbo/wo-niveau. Zo is er op mbo-niveau de NEMAS-basismanagementopleiding voor medewerkers in het middenkader die willen doorgroeien tot leidinggevende. Na deze opleiding weet men wat het betekent om de bedrijfsstructuur in kaart te brengen, bedrijfsprocessen te optimaliseren en collega's effectief te begeleiden.

Daarnaast biedt HEMA als eerste online opleidingsinstituut de hbo/wo-opleiding Management Bouwstenen, gebaseerd op 'The Art of Management' van Dr. Marcel Nieuwenhuis. Hierin worden de zes managementbouwstenen behandeld; strategie, structuur, cultuur, mensen, middelen en resultaten. Deze bouwstenen vormen het fundament voor managers om een organisatie goed te laten functioneren en te kunnen besturen. Management Bouwstenen is een introductie op de online vervolgopleiding 'The Art of Management' die eind 2009 door HEMA academie wordt geïntroduceerd. Binnen het Management Opleidingspakket is ook ruimte voor een inspirerende cursus innovatie welke wordt aangeboden door Professor Dr. Ir. K.L. Boon (oud rector van de Open Universiteit). Deze cursus is gebaseerd op een serie voordrachten die Boon recentelijk gaf aan Baylor University in de Verenigde Staten. De cursus informeert en inspireert managers op het gebied van innovatie. Professor Boon: "HEMA geeft met het uitbrengen van het Management Opleidingspakket aan dat zij zich wil profileren als een volwaardig online opleidingsinstituut. Het gebruik van multimedia is bijzonder. Zo worden in veel van deze managementcursussen videofragmenten van bekende managementgoeroes gebruikt. De cursussen zijn in korte tijd door te nemen waardoor ze inhaken op de wens van de moderne manager".

Het volledige Management Opleidingspakket van HEMA academie is verkrijgbaar voor 495 euro per jaar per medewerker. Naast het Management-abonnement, biedt HEMA academie ook twee andere typen abonnementen van E 59.95 aan, namelijk: IT en Communicatie en voor E 99,95 het pakket Uitgebreid (combinatie van IT en Communicatie).

Kijk voor meer informatie op de website van HEMA (www.hema.nl/academie).

Over HEMA
HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en heeft in bijna 500 winkels, waarvan meer dan 400 vestigingen in Nederland, ruim 65 vestigingen in België, 3 in Luxemburg, 8 vestigingen in Duitsland en sinds 23 januari jongstleden één vestiging in Frankrijk. HEMA is in 2007 overgenomen door Lion Capital LLC.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HEMA B.V.
Afdeling Interne Communicatie & PR / Inge van Baarsen Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
T: 020-3114421
M: 06-54601132
@: inge.van.baarsen@hema.nl


---- --