Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA Noord-Holland stelt schriftelijke vragen:

"Graffiti op geluidsschermen doorn in het oog"

De PvdA wil dat graffiti op geluidsschermen langs provinciale wegen actiever wordt aangepakt. Dat stelt PvdA-statenlid Liesje Klomp in schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten. Aanleiding van de vragen is de bekladding met graffiti van de doorzichtige geluidsschermen langs de zuid-oostelijke ringweg N242 rond Alkmaar. Bekladding van geluidsschermen is de PvdA een doorn in het oog.

De doorzichtige geluidsschermen geven een fraai doorzicht naar de achtergelegen bebouwing en zijn met veel (provinciaal) geld neergezet. PvdA-statenlid Liesje Klomp: "Net als op veel rijkswegen worden ook deze schermen gebruikt om er graffiti tags op te spuiten. Grote vlakken worden daarmee ondoorzichtig en lelijk. Dat is niet alleen minder prettig voor de vele passerende automobilisten, maar ook voor de aanwonende mensen die de kwaliteit van hun leefomgeving achteruit zien gaan".

De PvdA roept de provincie op om samen met de gemeenten graffiti op geluidsschermen langs provinciale wegen actiever te verwijderen. Klomp: "Wanneer de provincie investeert in kwalitatieve en fraaie geluidsschermen langs de wegen, moeten die ook op kwalitatief hoogwaardig niveau worden gehouden. De ervaring elders leert dat wanneer dit soort oppervlakken geregeld worden schoongemaakt, ze ook minder bespoten worden. Wij vragen de provincie dan ook om een actievere aanpak van de graffiti".

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties