Persbericht

LEWIS PR ondersteunt internationale groei Stichting AAP ~ Stichting opent vestiging Primadomus in Spanje om opvangmogelijkheden en bewustwording in heel Europa te vergroten ~

Eindhoven, 23 november 2009 ­ LEWIS PR zet een internationale campagne op voor Stichting AAP, om de opening van een nieuw opvangcentrum Primadomus in Villena (Spanje) te ondersteunen. In Primadomus gaat Stichting AAP dieren uit heel Europa opvangen. Ook wil de stichting overheden in heel Europa gaan helpen om wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn beter na te leven. De PR-campagne is bedoeld om de internationale naamsbekendheid van AAP te vergroten.

In het opvangcentrum in Almere vangt Stichting AAP al jaren niet-gedomesticeerde uitheemse zoogdieren op, waaronde apen, wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. De dieren zijn afkomstig van smokkel, uit proefdierlaboratoria, louche dierenparkjes en circussen, of zijn afgestaan door particulieren. Het nieuwe opvancentrum Primadomus biedt op termijn ruimte voor permanente huisvesting van zo'n 150 dieren uit heel Europa. De eerste bewoners zijn tien chimpansees die begin november met een vrachtwagen verhuisd zijn van Almere naar Spanje.

De PR-campagne van LEWIS concentreert zich op Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Portugal. In deze landen wordt media-aandacht gegenereerd voor het vertrek van de eerste bewoners en de opening van het opvangcentrum op 24 november.

David van Gennep, directeur van Stichting AAP: "In Nederland is AAP een bekende naam, maar op Europees niveau moeten we hier nog aan werken. Niet alleen om mensen ervan bewust te maken dat ze bij ons terecht kunnen voor de opvang van dieren waar elders geen plek voor is, maar vooral ook om overheden in heel Europa te ondersteunen bij een betere handhaving van hun wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn. LEWIS kan ons hier goed bij helpen, vanwege het internationale netwerk van kantoren en een stevige aanwezigheid in Nederland, onze thuismarkt."