Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam treedt toe tot Symbian Foundation

Den Haag, 23 november 2009 â¤* ICT-dienstverlener Mahindra Satyam (NYSE: SAY) treedt toe tot de Symbian Foundation. Deze organisatie richt zich op het creëren van een open en compleet softwareplatform voor mobiele communicatie. Basis van dit platform is het Symbian-besturingssysteem en software van Nokia, NTT DOCOMO en Sony Ericsson. Voorbeelden van deze software zijn de S60- en MOAP(S)-gebruikersinterfaces. Delen van de broncode zijn al via open source beschikbaar op basis van de Eclipse Public License. Dit proces zal medio 2010 afgerond zijn.

'De Symbian Foundation heet Mahindra Satyam van harte welkom', zegt Shaun Puckrin, Head of Community Support bij Symbian. 'Onze servicesleden zorgen ervoor dat bedrijven die uitstekende ideeën hebben voor de Symbian-community, deze volledig kunnen benutten - op tijdd en binnen budget. Door aan de slag te gaan met het Symbian-platform, draagt Mahindra Satyam bij aan een groeiende en zich ontwikkelende mobiele waardeketen.'

Mahindra Satyam heeft als lid van de Symbian Foundation het recht om gebruik te maken van het Symbian Foundation-platform. Het hoeft daarvoor geen vergoeding te betalen. Het lidmaatschap betekent ook dat Mahindra Satyam deelneemt in de governance van de organisatie en in gezamenlijke marketing- en brandingcampagnes.

###

Over de Symbian Foundation
De Symbian Foundation is een onafhankelijke non-profitorganisatie die werkt aan een ecosysteem van bedrijven, dat een open source-platform ontwikkelt voor mobiele toepassingen. Deelnemers zijn onder meer AT&T Mobility LLC, Fujitsu Limited, NTT DOCOMO, Inc., Nokia Corporation, Qualcomm Innovation Center, Samsung Electronics Co. Ltd, Sony Ericsson Mobile Communications AB, ST Microelectronics NV, Texas Instruments, Inc. en Vodafone Group Services Ltd. Meer informatie is beschikbaar op www.symbian.org of blog.symbian.org.

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren. De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten. Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van $ 6,3 miljard. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling. Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune(TM) 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.