Ingezonden persbericht


Nieuw elan voor JOVD

Jonge liberalen kiezen nieuw landelijk voorzitter

Den Haag, 23 november 2009 - De JOVD heeft afgelopen weekend tijdens haar halfjaarlijks congres een volledig nieuw hoofdbestuur gekozen. Met een overweldigende meerderheid werd de 26-jarige Martijn Jonk door de jonge liberalen verkozen tot landelijk voorzitter. Martijn Jonk: "het liberalisme leek tijdens de crisis in de hoek te zitten waar de klappen vielen, maar we zijn terug!"

De JOVD gaat zich komend jaar inzetten voor een effectieve, compacte overheid en grote structurele herzieningen van de verzorgingsstaat. Jonk: "Het kabinet probeert de lieve vrede te bewaren op kosten van de jongeren van Nederland. Wij zijn niet van plan om de rekening te betalen voor de besluiteloosheid van de babyboomers." De JOVD maakt zich al jaren sterk voor onder andere een nieuwe inrichting van de oudedagsvoorziening, het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek en het afschaffen van de basisbeurs voor studenten. "We hebben heldere ideeën over een Nederland waarin burgers hun eigen verantwoordelijkheid nemen en dat kansen biedt voor iedereen. Die ideeën zullen dit jaar gehoord worden" aldus Jonk.

Ook zal de JOVD zich blijven inspannen voor de bescherming van de privacy van burgers. Jonk: "we zijn blij dat steeds meer Nederlanders de gevaren zien van een te nieuwsgierige overheid. We waren jaren een roepende in de woestijn, maar de discussie over het rekeningrijden laat zien dat het debat aan het kantelen is." De JOVD zal ook haar eigen moederpartij, de VVD bij de les houden. "We zijn blij om te zien dat ook de VVD haar liberale hart laat spreken in de discussie rondom het 'kastje van Camiel', en we verwachten dan ook dat zij dit ook in andere privacydiscussies doet."

De JOVD zal ook een actieve campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. "Er staan een groot aantal talentvolle JOVD'ers op de lijst in verschillende gemeenten. Wij zullen hen steunen om een plek te krijgen in de raad. Het liberalisme is ook lokaal een uitstekend tegengewicht voor vastgeroeste overheidsmachines en paternalistisch beleid" aldus Jonk.

Behalve voorzitter Jonk werden ook Dennis van den Oever (Algemeen Secretaris), Jelmer Hiemstra (Penningmeester), Sandra Reynaers (Vice-voorzitter en Internationaal Secretaris), Jeroen van Dijken (Politiek), Allard Altena (Voorlichter), Martijn Postma (Organisatie) en Thierry Aartsen (Promotie en Ledenwerving) gekozen in het nieuwe hoofdbestuur van de liberale jongerenorganisatie.

***