Ingezonden persbericht


Wikango voor de iPhone: realtime melder van radars en gevaarlijke plaatsen Word gratis lid van de grootste Europese gebruikersgroep: 100% legaal

De Meern, 23 november 2009 - AlerteGPS, de belangrijkste maatschappij in Europa op het gebied van 100% legale radarmelders, biedt een gratis toepassing die realtime vaste en mobiele radars en gevaarlijke locaties op de weg signaleert. Deze toepassing heet Wikango en is beschikbaar in de iPhone App Store. De toepassing biedt talloze functies en geeft toegang tot de grootste gebruikersgroep van radarmelders. Deze telt momenteel 700.000 gebruikers (oktober 2009).

Wikango, dat de mogelijkheid biedt om een iPhone te veranderen in een echte radarmelder die in realtime communiceert, is in enkele maanden één van de meest gedownloade toepassingen in de Apple Store geworden.

Dankzij Wikango maakt de iPhone-gebruiker deel uit van de grootste groep van bestuurders die in realtime communiceren om andere gebruikers te waarschuwen over de aanwezigheid van een vaste of mobiele radar.

Met de Wikango beschikt de iPhone-gebruiker direct over de dagelijkse updates van de database met vaste radars van AlerteGPS. Deze biedt:
- 120.000 gecontroleerde en gefotografeerde radarposities
- Richting van de radars waardoor verkeerde waarschuwingen worden vermeden
- Internationale dekking: Duitsland, Engeland, Australië, Oostenrijk, België, China, Spanje, Verenigde Staten, Finland, Frankrijk, Hongkong, Italië, Maleisië, Noorwegen, Nederland, Portugal, Singapore, Zweden.

Wikango biedt een eenvoudige en speelse navigatie en waarschuwt voor de aanwezigheid van een vaste radar of mobiele radar. Als de bestuurder een niet gesignaleerde radar opmerkt, kan deze door middel van een eenvoudige klik andere gebruikers daarvan op de hoogte brengen.

Bovendien beschikt Wikango over de functie Safety Car. Deze informeert over het aantal gebruikers in de nabije omgeving. Deze functie omvat 2 modi:
- Modus "zone": deze modus geeft voortdurend het aantal leden van de gebruikersgroep aan dat aanwezig is rondom de positie van het voertuig.
- Modus "weg": deze modus geeft voortdurend het aantal Safety Cars aan dat op dezelfde weg rijdt en geeft de afstand aan die de automobilist scheidt van de Safety Car die het dichtst in de buurt is (op autowegen en rijkswegen).

Deze toepassing is eveneens beschikbaar voor de andere Smartphones (waaronder Blackberry, Nokia, Samsung, HTC) en voor de producten van AlerteGPS die in realtime communiceren.