Ingezonden persbericht



Gratis printen in de grote studentensteden
GratisPrint.nl gaat samenwerking aan met Ricoh en selexyz

Amsterdam, 23 november 2009 - Na een succesvolle proef in Amsterdam en Utrecht biedt het online platform GratisPrint.nl nu ook gratis printmogelijkheden in twee andere grote studentensteden Leiden en Groningen. Deze uitbreiding is het gevolg van een samenwerking met boekhandel selexyz en Ricoh, leverancier van IT- en documentoplossingen. Volgens de initiatiefnemers van GratisPrint.nl is het plafond nog lang niet bereikt en worden de printlocaties de komende maanden landelijk uitgerold naar de prominente studentensteden.

Gratis 100% klimaatneutraal printen
Door de vernieuwde samenwerking kunnen studenten nu vanaf elke pc of laptop printopdrachten uploaden naar de website en vervolgens afdrukken op de speciaal daarvoor bestemde printers bij de campusvestigingen van selexyz en Primera. Naast de vernieuwde samenwerking met selexyz heeft GratisPrint.nl de handen ineengeslagen met Ricoh. Ron Coolen, business manager onderwijs bij Ricoh Nederland, is enthousiast over de samenwerking: "Vernieuwing en innovatie zijn belangrijke aspecten voor de toekomst van het onderwijs. Het ondernemerschap en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers van GratisPrint.nl past goed bij de mentaliteit van ons bedrijf. Bovendien sluit klimaatneutraal printen goed aan bij de ambitie van Ricoh om milieuvriendelijke producten en diensten te leveren."

Vernieuwde website
De vernieuwde website www.GratisPrint.nl is donderdag 29 oktober online gegaan met een hogere gebruiksvriendelijkheid en een meer levendige inhoud. Een bezoek aan de website brengt de student in contact met zaken als cultuur en lifestyle. Op de website maakt de student kans op gastenlijstplekken voor diverse concerten en feesten en kortingen op onder andere zorgverzekeringen en reizen. Tevens kunnen studenten op de site zien waar gratis collegeschriften verkrijgbaar zijn. De collegeschriften hebben inmiddels een oplage bereikt van 100.000 exemplaren en worden landelijk verspreid.

Over GratisPrint.nl
GratisPrint.nl is onderdeel van LIEF Media B.V. LIEF Media B.V. is een door studenten opgezet mediabedrijf met als doel duurzame en hoogwaardige nieuwe media in de markt te zetten. De vorm van gratis printen wordt mogelijk gemaakt doordat de printopdrachten zijn samengevoegd met sponsorboodschappen. De partners bestaan onder andere uit bedrijven als Deloitte, New Business School, Melkweg, ABN AMRO en 'Entree', de jongerenorganisatie van het Amsterdams concertgebouw. GratisPrint.nl is een investering van Dutch Creative Industry Fund (DCIF). Een fonds met als doel het investeren in en stimuleren van startende ondernemers en ondernemingen op het gebied van de digitale creatieve sector.