Ingezonden persbericht


23 november 2009

Record aantal leden voor D66 Amsterdam

D66 Amsterdam is vorige week door de 2500 ledengrens gegaan. Nooit eerder hadden de hoofdstedelijke sociaal-liberalen zoveel leden. D66-lijsttrekker Ageeth Telleman is trots op deze mijlpaal. "Met meer dan 2500 leden kun je de energie in de afdeling bijna voelen. Ik ga vol vertrouwen de verkiezingen van 3 maart tegemoet."

Op het afgelopen D66-congres was ongeveer de helft van de aanwezigen nog maar kort lid. Landelijk stevent D66 af op 18.000 leden. Ook in Amsterdam zijn er veel nieuwe leden die allemaal hun steentje willen bijdragen aan het succes van D66. "Of het nou gaat om meedenken in een werkgroep of meedraaien in het campagneteam, de nieuwe leden willen vooral actief worden." Volgens Telleman laat de ledengroei zien dat D66 ook in de basis sterk is. "De huidige peilingen zijn fantastisch, maar ik ben als lijsttrekker vooral trots op deze ontwikkeling. Het laat zien dat de groei van D66 niet alleen virtueel is, maar een duurzame basis voor de toekomst."

D66 Amsterdam groeide zes maanden tijd met meer dan 25%. In mei werd het 2000ste lid nog feestelijk begroet door de landelijke D66-voorzitter Ingrid van Engelshoven en fractievoorzitter van D66 Amsterdam Ivar Manuel. Het grote aantal leden is zeer divers van samenstelling en hebben uiteenlopende achtergronden. "Sommigen zijn nieuw in de politiek, anderen komen van een andere partij. Weer anderen zijn maatschappelijk actief, en ook komen er veel nieuwe leden uit het bedrijfsleven", zegt Telleman trots. "Het laat zien dat D66 een aansprekende partij is voor iedereen die gelooft in de eigen kracht van mensen."


Noot voor redacties