Ingezonden persbericht


Opnieuw 3 Menzis TopZorg-predikaten
toegekend aan Bronovo

Bronovo heeft opnieuw drie TopZorg-predikaten ontvangen van zorgverzekeraar Menzis. Dit keer voor: de operatieve behandeling van knieartrose met een totale knieprothese en heupartrose met een totale heupprothese en voor de operatieve behandeling van neus- en keelamandelen. Vorig jaar kreeg Bronovo al de TopZorg-predikaten toegekend voor de behandeling van borst-kanker, meniscus, spataderen en liesbreuk. Bronovo is daarmee Topzorgaanbieder van Menzis.

Het Menzis TopZorgpredikaat is een keurmerk voor zeer goede zorg en wordt toegekend op basis van medische kwaliteit, snelheid van diagnostiek en behandeling én patiënteninformatie. In de regio Den Haag zijn patiënten volgens Menzis in Bronovo in goede handen wanneer het gaat om de beste én snelste ziekenhuiszorg. "Menzis stelt hoge eisen aan de zorgverleners die zij adviseert aan haar klanten", zegt Joop Hendriks, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bronovo. "Daarom zijn we ook trots dat we deze TopZorg-predikaten toegekend hebben gekregen. Uiteraard geldt de kwaliteit en snelheid van deze behan-delingen voor al onze patiënten, ongeacht waar ze verzekerd zijn."

Bronovo heeft veel ervaring en expertise op het gebied van knie- en heupprotheses. Bovendien kan een patiënt binnen één week terecht bij de orthopeed en wordt na de diagnose direct een afspraak gemaakt voor de ingreep, die dan binnen drie weken kan plaatsvinden. Daarnaast revalideren patiënten bij Bronovo op basis van het Excellent programma; een gezamenlijk revalidatietraject dat speciaal is ontwikkeld voor patiënten die in aanmerking komen voor een heup- of knieprothese. Dit zorgtraject op maat staat garant voor een hoogwaardige behandeling, een persoonlijke begeleiding en een snelle revalidatie. Bronovo erkent het belang van een kwalitatieve en (kind)vriendelijke werkwijze bij de behandeling van neus- en keelamandelen. Voor de operatieve behandeling van neus- en keelamandelen geldt dat een patiënt binnen een week geholpen kan worden. Toewijzing van het Menzis TopZorg-predikaat betekent waardering voor de snelle toegang en de werkwijze.

Selectiecriteria
Zorgverzekeraar Menzis - waar ook Azivo deel van uitmaakt - startte op 1 oktober 2008 met het toekennen van TopZorg-predikaten en heeft het aantal TopZorg behandelingen dit jaar uitgebreid. Ook nu heeft de zorgverzekeraar via zeer strenge richtlijnen aanbieders geselecteerd voor TopZorg. De selectie van zorgaanbieders gebeurt op basis van de kwaliteit van de behandeling, te weten de medische kwaliteit, snelheid en informatie. De criteria zijn mede tot stand gekomen na gesprekken met de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF), categorale patiëntenverenigingen en medisch specialisten. De criteria voor medische kwaliteit komen voort uit het landelijke traject Zichtbare Zorg. Bij de snelheid van behandeling staat de toegangstijd en de wachttijd tot de operatie voorop. Bij het criterium informatie gaat het vooral om het verstrekken van schriftelijke en mondelinge informatie aan de patiënt. Menzis adviseert haar verzekerden een TopZorg-aanbieder te kiezen.