Intelligent service automation noodzakelijk bij aanpakken IT-complexiteit en succesvol procesbeheer ~ Onderzoek door UC4 Software toont aan dat slecht beheersbare processen leiden tot minder business ~

De meerderheid van respondenten aan een recent onderzoek van UC4 Software ziet IT- procesautomatisering als een kostenbesparende maatregel. Hiermee kan de hoeveelheid tijd die werknemers besteden aan routinematige, handmatige taken worden gereduceerd. Meer dan 75 procent van de ondervraagden geeft aan problemen te hebben met het monitoren en beheren van processen die meer dan één applicatie betreffen. Als gevolg hiervan, geeft 57 procent van de respondenten aan dat deze moeilijkheden leiden tot een vertraging voor de business. Dit betreft de time-to-market of het vermogen om applicaties en processen te integreren. Het onderzoek is uitgevoerd onder 318 leden van de Oracle Applications User Group.

Ondanks dat organisaties moeite hebben om complexe business applicaties doeltreffend te beheren, maken zij nog maar nauwelijks gebruik van IT-procesautomatisering. Drie van de vier respondenten geeft aan dat zij nog steeds vertrouwt op handmatig programmeren of eenvoudigweg niet weet wat zij moet doen om applicaties processen te laten delen.

Ondanks dat de meerderheid van de respondenten IT-procesautomatisering ziet als een kostenbesparende maatregel die ook de productiviteit verhoogt, vormen budgetrestricties in de krappe economie het grootste obstakel voor een bredere adoptie. Meer dan 60 procent van de respondenten geeft aan dat ze geen budget heeft voor oplossingen of tools.

Het onderzoek laat zien dat de overgrote meerderheid van de respondenten - meer dan 80 procent - ten minste enkele processen binnen gemengde applicatie-omgevingen draait. 58 Procent van de respondenten zegt dat het aantal IT-processen dat gebruik maakt van meervoudige applicatie-omgevingen groeit. Deze aantallen laten een steeds complexer IT-landschap zien dat in veel gevallen nog steeds handmatig wordt beheerd. Dit is een kostbaar en inefficiënt proces.

"We zien dat IT-processen die een of meer applicaties behelzen steeds complexer worden. Eerlijk gezegd zijn organisaties niet goed in staat deze complexiteit te beheren", aldus Fred Kohout, Chief Marketing Officer bij UC4. "Dit onderzoek toont aan dat IT-managers overduidelijk behoefte hebben aan IT-procesautomatisering voor kostenbesparingen en een hogere efficiency op de lange termijn. Budgetbeslissingen die voor de korte termijn worden genomen, overtroeven deze behoefte. Organisaties zouden er goed aan doen om ook op langere termijn te kijken naar de voordelen van procesautomatisering zodat strategieën worden ontwikkeld die de almaar toenemende IT-complexiteit kunnen beheren."


Noot voor redacties