Ingezonden persbericht



Rotterdams Uitburo stopt met kaartverkoopactiviteiten

Vanwege bezuinigingen stopt het Rotterdams Uitburo met alle kaartverkoopactiviteiten. De website www.rotterdamsuitburo.nl en het maandblad Uitagenda blijven bestaan als informatiebron voor cultuur in Rotterdam.

Vanwege opgelegde bezuingingen door de Gemeente Rotterdam en wegvallende sponsors is het Rotterdams Uitburo genoodzaakt te stoppen met alle kaartverkoopactiviteiten voor kunst en cultuur in Rotterdam. Dat betekent concreet dat het verkooppunt in de hal van de Centrale Bibliotheek dicht gaat per 1 januari 2010. Ook komt daarmee een einde aan de last-minute kaartverkoop. Het Rotterdams Uitburo gaat verder met een complete website over cultuur in Rotterdam (www.rotterdamsuitburo.nl) en het gratis maandblad Uitagenda Rotterdam. Voortaan zal de consument tickets voor festivals, voorstellingen en concerten uitsluitend kunnen verkrijgen bij de kassa's en/of via de websites van de individuele instellingen en organisatoren.

Het Rotterdams Uitburo is het collectieve uitgaansmerk voor kunst en cultuur In Rotterdam. Het Uitburo kent vele verschijningsvormen zoals een website, digitale nieuwsbrieven, een winkel en een maandblad. In 2006 heeft het Rotterdams Uitburo op verzoek van de Gemeente Rotterdam haar informatiefunctie uitgebreid met centrale kaartverkoop. Vanaf september 2006 kon de cultuurliefhebber bij het Rotterdams Uitburo in de hal van de Centrale Bibliotheek terecht voor informatie, advies en tickets voor het complete cultuuraanbod in Rotterdam. Ook introduceerde het Rotterdams Uitburo last minute tickets; op de dag van de voorstelling tickets voor de helft van de prijs.

Het Rotterdams Uitburo is een activiteit van de stichting Rotterdam Festivals. Deze stichting houdt zich naast de coordinatie van het evenementenbeleid van Rotterdam, ook bezig met het stimuleren van de cultuurparticipatie van Rotterdammers. Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals, over het besluit: "We vinden het jammer dat deze zeer gewaardeerde service verdwijnt maar ook zonder kaartverkoop kunnen wij veel betekenen voor de Rotterdammer die geinteresseerd is in kunst en cultuur. Het Rotterdams Uitburo gaat zich de komende jaren online manifesteren als de meest betrouwbare en complete gids en inspiratiebron voor kunst en cultuur in Rotterdam. Het gratis maandblad Uitagenda Rotterdam zal die rol vervullen in de fysieke wereld."