Gemeente Duiven


Misverstand bij uitdunnen begroeiing Welleveld gemeente Duiven

Op 12 november hebben de Gemeente Duiven en Explorius een voorlichtingsavond over de woningbouwplannen op landgoed Welleveld georganiseerd. De avond is georganiseerd voor de om- en aanwonenden en de wijkraad. Tijdens deze avond zijn de vertegenwoordigers van de gemeente en Explorius aangesproken op de kap van bomen. Op dat moment was bij hen alleen bekend, dat er inmetingen plaatsvonden en dat hiervoor enkele coniferen moesten worden uitgedund.

Door een misverstand in de communicatie is naast de dichte begroeiing van met name coniferen ook een aantal sparren geveld. Te begrijpen is dat over deze sparren onrust onder de omwonenden is ontstaan. Met name deze bomen zorgden voor een winterdichte begroeiing tussen het landgoed en de woningen aan de Nachtegaal- en Leeuwerikstraat.

Inmiddels is vastgesteld dat voor alles wat uitgedund is geen kapvergunning was vereist. Het uitgedunde groen wordt de komende week opgeruimd en afgevoerd.

De gemeente Duiven en Explorius betreuren het dat, in ons streven naar een zo zorgvuldig mogelijke communicatie met de buurt, juist een misverstand in de communicatie heeft geleid tot deze onrust. Om onrust bij de omwonenden in de toekomst te voorkomen, worden zij beter op de hoogte gehouden van de verschillende stappen die worden gezet. Er wordt dan duidelijker aangegeven welke werkzaamheden worden uitgevoerd op het landgoed en in hoeverre zij hier overlast van kunnen verwachten.