Ingezonden persbericht


23 november 2009

Film Eindhovenaren met Carice van Houten
over huiselijk geweld succesvol op filmfestival

Special Mention Award voor film 'Zingen in het Donker' in Mexico City

Het filmdrama Zingen in het Donker over huiselijk geweld, met een hoofdrol voor Carice van Houten zal morgen (dinsdag 24 november) in Mexico City worden bekroond met een 'Special Mention Award'. Het bericht is vandaag bekendgemaakt door de organisatie van The Expresion en Corto International Film Festival - Alza La Vos!

Alza La Vos! is het meest prestigieuze filmfestival in zijn soort in Latijns Amerika en het grootste filmfestival in Mexico. Zij ontvingen totaal 209 films uit 34 landen en kende dit jaar 3 Special Mention Awards toe, waaronder 'Zingen in het Donker', bedacht en geregisseerd door Martie Dekkers en Ed van Otterdijk uit Eindhoven. Het scenario werd geschreven door Angeline van Otterdijk.

De makers van de film werden in augustus jl. persoonlijk benaderd door de organisatie van het festival in Mexico met het verzoek hun film in te zenden.

Zingen in het Donker, met naast Carice van Houten rollen voor Frank Lammers, Aart Staartjes en Gaite Jansen, werd in het voorjaar van 2008 gemaakt in opdracht van de Mutsaersstichting in Venlo.

Minister Hirsch-Ballin zag de film en toonde zich diep onder de indruk. Hij vertoonde deze op 18 juni tijdens de conferentie breaking the silence van de Raad van Europa in Noorwegen aan zijn collega's minister van Justitie en politieke delegaties uit 47 landen als bijdrage aan een presentatie over de Nederlandse aanpak van huiselijk geweld.

Noot voor redacties

*Voet

Ingezonden persbericht