Ingezonden persbericht


Sonim introduceert robuuste Land Rover mobiele telefoon

Lancering van de Land Rover S1 by Sonim -
een mobiele telefoon die net zo krachtig is als de Land Rovers zelf

Nieuwe rugged mobiele telefoon voor de avonturier die in contact wil blijven

Beesd, 19 november 2009 -- Sonim Technologies en Land Rover hebben vandaag de Land Rover S1 by Sonim gelanceerd. Deze rugged en uiterst kwalitatieve mobiele telefoon is ontworpen voor diegenen die buiten werken of ondernemen in de great outdoors. De mobiele telefoon is overhandigd aan één van Nederlands bekendste bergbeklimmers, Bart Dirven, die net terug is van zijn succesvolle expeditie naar het dak van de wereld: de Shishapangma (8.027 meter) in het Himalaya gebergte in Tibet.

De Land Rover S1 by Sonim is voorzien van IP-67 certificering. Sonim is de eerste mobiele telefonie leverancier die conformeert aan deze standaard, die aangeeft dat de telefoon is getest en volledig bestand bevonden tegen stof, vuil, schokken en vallen op beton tot 2 meter hoogte. De Land Rover S1 by Sonim is ook volledig waterdicht tot een diepte van één meter gedurende 30 minuten en is bestand tegen extreme druk tot 400 kilo.

De mobiele telefoon is uitgerust met embedded Land Rover content (beltonen, achtergronden, logo's) een 2 Mega-Pixel waterdichte camera met ingebouwde flitser, geïntegreerde GPS, zaklamp, FM radio, sleuf voor geheugenkaart (2G), J2ME Java ondersteuning, email client, WAP browser via de ingebouwde Opera Mini WAP browser en Bluetooth.

Lindsay Weaver, global licensing manager van Land Rover: "Wij zijn erg verheugd over de lancering van de S1 mobiele telefoon. Deze telefoon is net als onze Land Rovers extreem vaardig en kan functioneren in de moeilijkste omstandigheden. Bij het ontwerp van de telefoon is rekening gehouden met de behoeften van de outdoor avonturier. Belangrijke drijfveer voor de samenwerking met Sonim is de waarborging dat de mobiele telefoon niet alleen tegemoet komt aan Sonim's stringente criteria voor rugged telefoons, maar dat de telefoon ook de uitstraling van een echt Land Rover product heeft."

Roy Vervenne, General Manager Benelux van Sonim Technologies: "Bij de start van de productie van deze mobiele telefoons waren er geen standaarden om rugged telefoons te testen en te vergelijken. Daarom hebben wij onze eigen standaarden bepaald. De Land Rover S1 by Sonim is getest in overeenstemming met onze eigen 'Rugged Performance Standard' (RPS) een specifieke test op 12 punten waarmee wij waarborgen dat onze telefoons voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor de gebruiker niet in de steek wordt gelaten op het moment dat de telefoon het meest nodig is. De S1 functioneert bij temperaturen van -20 tot 55 graden Celsius en wordt geleverd met een onvoorwaardelijke garantie van drie jaar."

"Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Land Rover voor deze mobiele telefoon. De ultra-rugged telefoon is een sterke aanvulling op hun merchandise assortiment en wij zijn er van overtuigd dat de telefoon de klanten van Land Rover met hun avontuurlijke karakter zal aanspreken."

Specificaties Land Rover S1 Mobile By Sonim


* Volledig onderdompelbaar tot een diepte van één meter (tot 30 minuten)
* Valbestendig tot twee meter hoogte op een harde oppervlakte
* Extra luide speakers (tot 110 db) voor gebruik in extreem luidruchtige omgevingen
* Extra lange batterij levensduur met meer dan 1500 uur standby-tijd en 18 uur gesprekstijd
* Stevig toetsenbord en extra grote toetsen, die gemakkelijk te gebruiken zijn
* Toetsen die zijn getest op 50.000 keer indrukken
* Volledig bestand tegen stof, vloeistoffen en chemicaliën - IP-67 en Mil-Spec 810F certificering
* Bestendig tegen schokken op de weg en trillingen tot meer dan 2000 willekeurige trillingen in de
* 500Hz band

* Operationeel bij temperaturen van -20° C tot 55° C
* Bestendig tegen extreme druk tot 400 kg

* Nagenoeg ondoordringbaar tot 75kg/cm2.

* Drie jaar onvoorwaardelijke garantie

De telefoon wordt standaard geleverd met een lader, riemclip en headset en is compatibel met een breed assortiment beschikbare carkits en headsets. De Land Rover S1 by Sonim is vanaf heden in Nederland beschikbaar en wordt online exclusief gedistribueerd via Typhone.nl, die met meer dan 1.5 miljoen unieke bezoekers per maand de grootste online telecom shop in Nederland is. Zie ook www.typhone.nl Voor beschikbaarheid via de Land Rover-organisatie neem contact op met één van de Land Rover-dealerbedrijven. Zie www.landrover.nl voor adressen.

De adviesverkoopprijs is € 459,-- inclusief BTW.
-------------

Info Links:
Sonim RPS video
Sonim RPS datasheet Typhone shop Land Rover