Ingezonden persbericht



legendarische meezing musical

Ja zuster, nee zuster

'Ja zuster, nee zuster', het meesterwerk van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, verovert dit seizoen de theaters als familiemusical. Wie wat ouder is, koestert ongetwijfeld mooie en warme herinneringen aan de televisieserie. De belevenissen van de bewoners van Rusthuis Klivia kluisterde in de jaren zestig bijna heel Nederland aan de buis. Na het bioscoopsucces uit 2002 - met onder anderenn Paul de Leeuw en Loes Luca - kon een musical natuurllijk niet uitblijven. Annick Boer en Joep Onderdelinden kruipen in de huid van Zuster Klivia en inbreker Gerrit en krijgen het ook nu regelmatig aan de stok met de vervelende Boze Buurman Boordevol. Want rustig is het allesbehalve in het rusthuis.

Iedereen vanaf een jaar of acht is welkom om mee te zingen met klassiekers als 'M'n Opa', 'De kat van Ome Willem', 'Duifies', 'Schipbreukeling' en 'De Twips'. Dus spring in een rijtuigje of op de step en kom naar Schouwburg Almere voor 'Ja zuster, nee zuster'.

Recensie quotes Ja Zuster Nee Zuster

Onverwoestbaar! (Telegraaf)

Een héérlijke musical (Metro)

Feest der herkenning (GPD)

Vlot script, wervelende regie (GPD)

Annick Boer overtuigend (Metro)

Joep Onderdelinden: absolute glansrol (Telegraaf)

Ara Halici: Monumentaal (Telegraaf)

Rein Hofman: Super Ingenieur! (GPD)

Prima Ensemble (GPD)

Pers en Publiek juichen: Jaaaaaaa Zuster!

tekst: Annie M.G. Schmidt * muziek: Harry Bannink * script: P: Pieter van de Waterbeemd * regie: Eddy Habbema * arrarrangementen en muzikale leiding: Ad van Dijk * spel: AAnnick Boer, Joep Onderdelinden, Ara Halici, Rein Hofman, Dorien Haan, Michel Sorbach, Melise de Winter e.a. * m.m.v. een liveorkest

Donderdag 3 december 2009 20.15 - 22.15 uur

Vrijdag 4 december 2009 20.15 - 22.15 uur

Prijs Rang 1 ¤ 37,50 | Rang 2 ¤ 35,- | Rang 3 ¤ 32,50 | Rang 4 ¤ 25,-

pareltje over het indische verleden

Heren van de thee

'Heren van de thee' is een bewerking van de gelijknamige bestseller van Hella S. Haasse uit 1992. Zij baseerde zich voor het oer-Hollandse verhaal op de briefwisselingen van de familie Kerkhoven uit het begin van de 20ste eeuw.

Rudolf Kerkhoven voert strijd om in het woeste gebergte van Midden-Java een theeplantage tot bloei te brengen. Hij wordt daarbij niet alleen tegengewerkt door de natuur, maar ook door zijn familie. Verblind door ambitie ziet hij niet dat zijn vrouw Jennie verkommert. Pas als ze ten onder is gegaan, komt hij tot inkeer.

Het majestueuze koloniale vijfluik van producent Hummelinck Stuurman begon met de koffie in 'Max Havelaar' en eindigt met 'De heren van de thee'. Tussendoor werden met 'De stille kracht', 'Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan' en 'De Batavia' drie prachtige voorstellingen over ons Indisch verleden afgeleverd. Net als bij de voorgaande delen is de cast om door een Indisch ringetje te halen.

tekst: Hella S. Haasse * bewerking en regie: Ger Thijs * ¤¢ spel: Cees Geel, Nienke Römer, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Hein van der Heijden, Sandra Mattie, Dic van Duin, Dewi Reijs, Martin Willem van Duijn, Linde van den Heuvel en Yannick Noomen

Dinsdag 8 december 2009 20.15 - 22.15 uurr

Gratis Inleiding 19.15 uur

Prijs Rang 1 ¤ 27,50 | Rang 2 ¤ 25,- | RanRang 3 ¤ 22,50 | Rang 4 ¤ 15,-

nu op toneel de bestseller: Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus

Huub Stapel

Een zelfhulpboek als theatervoorstelling? Jazeker! 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus', de wereldwijde bestseller van relatietherapeut John Gray, trok als toneelstuk volle zalen in Frankrijk, Zwitserland, België en Canada. Nu is deze komische onemanshow in Nederland te zien, starring Huub Stapel. In zijn 'spreekkamer' probeert hij tot een diagnose te komen. Kunnen zulke uiteenlopende schepsels als mannen en vrouwen elkaar ooit begrijpen? Aan de hand van treffende voorbeelden gaat Stapel in deze amusante voorstelling op zoek naar een antwoord. Serieuze situaties vaak, maar herkenbaar en met veel humor gebracht.

Alsof je op bezoek bent bij je huwelijksconsulent, maar dan nóg leuker. Huub zal in ieder geval zijn uiterste best doen u met een paar perfecte tips voor eeuwige harmonie de nacht in te sturen.

tekst: naar de bestseller van John Gray * regie: Peter de Baan * spel: Huub Stapel

Dinsdag 8 december 2009 20.30 - 22.30 uur

Prijs ¤ 22,50

Foto: Leo van Velzen

Vet Leuk!

Vet kindercabaret 5+

Vet kindercabaret' is geïnspireerd op het succesvolle 'Potvoordrie kindercabaret' uit de jaren zeventig en brengt een fraaie groep theatermakers bij elkaar. Nellerike en Sjamke de Voogd en Ramses Graus laten de kids lachen om alles wat niet mag. Ze laten je lachen om je ouders én lachen om jezelf. Ze gaan raar dansen, zingen over poep en spelen irri-tantes, rare ouders en andere gekke typetjes. Ze zijn verliefd en hebben last van acute aanstelleritis. 'Vet kindercabaret' is net als het cabaret waar je ouders altijd zo om lachen, maar dan vet!

regie: Genio de Groot * met: Nelleerike en Sjamke de Voogd en Ramses Graus * muziek: Rutgeer de Bekker

Woensdag 9 december 2009 16.00 - 18.00 uur

Prijs ¤ 17,50 | Jeugd t/m 14 jaar: ¤ 15,00

Foto: Jennet Sintenie

maarten van roozendaal pakt uit!

Na acht theaterprogramma's en zo'n honderd liedjes vindt Maarten van Roozendaal het tijd om eens flink uit te pakken. 'Maarten van Roozendaal en noem het maar vrienden' wordt een theaterconcert in traditionele bandbezetting: bas, drums, gitaar, toetsen en zang. Van Roozendaal bewerkt hoogtepunten uit zijn oeuvre, lapt pareltjes weer op en schrijft nieuw materiaal, speciaal voor deze band en deze tournee. Een deel van zijn liedjes schreeuwt namelijk om een overweldigende uitvoering. En laat dat maar aan die zogenaamde vrienden over.

Maarten van Roozendaal ontving met Egon Kracht en Marcel de Groot de Poelifinario 2008 - de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker met het mmeest indrukwekkende programma van het seizoen - voor de voorstelling 'Het Wilde Westen', die vorig seizoen ook in Schouwburg Almere stond.

Houd het Yutube kanaal En Noem Het Maar Vrienden http://www.youtube.com/user/noemhetmaarvrienden in de gaten! Maarten en de mannen leggen hier hun belevenissen tijdens de toer vast. De dag na elk optreden staat een kleine road movie op de site.

zang en piano: Maarten van Roozendaal * gitaar: Wouter Pllanteijdt en Marcel de Groot * bas: Egon Kracht * ha hammond en wurlitzer: Nico Brandsen * drums: Richard Heeijerman

Woensdag 9 december 2009 20.15 - 22.15 uur

Prijs Rang 1 ¤ 25,- | Rang 2 ¤ 22,50 | Rang 3 ¤ 20,- | R- | Rang 4 ¤ 15,-

Foto: Enno Keurentjes


Noot voor redacties
Noot voor de redactie /