Ingezonden persbericht



Malaysia Airlines bekroond tot '5 Star Airline' 2009/2010

Schiphol, 23 november 2009

De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines is voor het vijfde opeenvolgende jaar betiteld als '5 Star Airline' door Skytrax Research, het toonaangevende onderzoeksbureau voor de luchtvaartindustrie.

Tengku Dato' Azmil Zahruddin, Managing Director / CEO van Malaysia Airlines, zei: "Dit is fantastisch nieuws, vooral in de moeilijke situatie van vandaag, waar alle medewerkers heel hard gewerkt hebben om producten en diensten te leveren die belangrijk zijn voor de klant. Wat voor hen belangrijk is, is belangrijk voor ons. Deze erkenning zal ons nog meer aansporen om onze inspanningen te verhogen en de producten en diensten verder te verbeteren."

Azmil zei ook dat de luchtvaartmaatschappij druk bezig is met het ontwikkelen van nieuwe mobiele diensten, zoals bijvoorbeeld het kopen van tickets of inchecken via de mobiele telefoon. Tevens zal het online inwisselen van Enrich Frequent Flyer punten verbeterd worden.

"Wij zullen ook tegen het einde van 2010 de nieuwe Boeing 737-800 Sky Interior ontvangen. Klanten zullen gaan genieten van een betere ambiance, hogere plafonds, sfeerverlichting, Inflight Entertainment op elke Business -en Economy class stoel, elk met audio en video 'on demand' en de nieuwste generatie lichtgewicht stoelen."

De heer Edward Plaisted, CEO van Skytrax, zei: "Met de toekenning van de 5-sterren kwalificatie voor Malaysia Airlines in 2009/2010, erkennen wij de consequente en vooruitstrevende inzet van de luchtvaartmaatschappij in de afgelopen moeilijke tijd voor de industrie.

"De 5-Star Airline status wordt alleen verleend aan luchtvaartmaatschappijen die het allerhoogste kwaliteitsniveau bereiken, en deze top Award voor Malaysia Airlines toont ons respect voor hun vermogen om de juiste combinatie van producten en diensten te blijven leveren. Ze zijn duidelijk gericht op het niet alleen tegemoet komen, maar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten."

Malaysia Airlines is onlangs ook benoemd tot 'Asia's Leading Airline' door meer dan 180.000 professionals, in een wereldwijde enquête uitgevoerd door de World Travel Awards.

Andere erkenningen dit jaar zijn 'Airline of the Year' door Maleisië Airport Holding Bhd, 3e in de 'Top Performing Company' door Aviation Week, de 8e plaats in de 'Top Airlines Worldwide Categorie' door Smart Travel Azië en de Top 10 luchtvaartmaatschappijen in de eerste 'Global Local Monitor' op luchtvaart websites.