Fortis Bank

Published: 17:30 23.11.2009 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis en Fidelity International - Kennisgeving

Fidelity International heeft een belang verworven in Fortis. In het kader van de financiële transparantievereisten heeft Fidelity International op 6 november 2009 aan Fortis een kennisgeving doen toekomen waarin wordt aangegeven dat het een belang van 3,01% van de door Fortis uitgegeven aandelen heeft, waardoor de statutaire drempel van 3% nipt is overschreden. Op 9 november heeft Fortis van Fidelity International een vervolgmelding ontvangen dat het belang inmiddels was gedaald tot 2,90% van de door Fortis uitgegeven aandelen, iets onder de statutaire drempel van 3%.

Een kopie van beide kennisgevingen van Fidelity International is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

De door Fortis ontvangen kennisgevingen zijn beschikbaar via de website van Fortis in de rubriek "Investor Relations - Het aandeel - Transparantievereisten" (http://www.fortis.com/Shareholders/transparency_requirements.asp).

Fortis bestaat uit (1) een participatie van 75% in AG Insurance, (2) Fortis Insurance International, (3) een belang van 45% in Royal Park Investments - een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht - en (4) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels. AG Insurance is marktleider en een vooraanstaande speler op de markt voor Employee Benefits. De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk - waar Fortis de derde grootste speler is op de markt voor particuliere autoverzekeringen - Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal - waar Millenniumbcp Fortis een duidelijke marktleider is - China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt momenteel meer dan 10.000 medewerkers.