Gemeente Berkelland


Gemeente wil 287 dode of slechte bomen in het buitengebied kappen

De gemeente Berkelland gaat in de winterperiode 287 bomen kappen in het buitengebied. In de maanden juli en augustus zijn alle 75.000 bomen langs de wegen in het buitengebied geïnspecteerd. Het overgrote deel van de bomen, dat gekapt gaat worden, is dood. De rest van de bomen heeft een zeer slechte vitaliteit en verkeert daardoor in een slechte conditie. Daardoor leveren de bomen gevaar op voor de omgeving. Als het mogelijk is worden op de openvallende plekken nieuwe bomen herplant.

Voor het verwijderen van de bomen is een kapvergunning vereist. Als de vergunning wordt verleend, worden de bomen in de winterperiode gekapt.

Op deze lijst staan aangegeven langs welke wegen de bomen gekapt gaan worden. Een tekening met de exacte locaties kan van 30 november tot 30 december worden ingezien bij de Gemeentewinkel in Borculo en de Servicepunten in Neede, Eibergen en Ruurlo. Voor meer informatie kunt contact opnemen met de heer T. Slütter van de afdeling Beheer en Onderhoud, telefoon 0545-250 546.