Gemeente Zwolle

Zwols Jong Goud uitgereikt

Datum uitgave persbericht: 11/23/2009

Donderdagmiddag was het zo ver! Een groep van 19 genomineerde kinderen en jongeren was te gast in de raadzaal voor de uitreiking van de nieuwe onderscheiding Jong Goud. Nikolaos Petsakos, Tom Schoenmaker en Daan Vulkers kregen van burgemeester Henk Jan Meijer en tevens voorzitter van de jury de onderscheiding voor hun vrijwillige inzet binnen de Zwolse samenleving. Daarnaast droeg stadsdichter Alet Boukes aan alle genomineerden een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor.

Jong Goud

Jong Goud is een onderscheiding voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar die zich op vrijwillige basis hebben ingezet voor de Zwolse samenleving. Deze kinderen geven de stad het rijke gevoel jonge inwoners te hebben die iets voor een ander over hebben. En dat mag beloond worden!

De gelukkigen

Nikolaos Petsakos was met zijn 11 jaar de jongste genomineerde die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Op eigen initiatief heeft hij een idee ingediend voor wijkbudgetten om meer vogels in zijn woonwijk `de Wipstrik' te krijgen. Met dit budget heeft hij nestkastjes gemaakt en opgehangen.

De 12-jarige Tom Schoenmaker kreeg de onderscheiding vanwege zijn inzet voor jongerencentrum Level Z in Stadshagen. Hij zit daar in drie werkgroepen, is bedrijfshulpverlener en neemt geregeld het initiatief voor nieuwe activiteiten.

De 18-jarige Daan Vulkers mocht de onderscheiding in ontvangst nemen voor zijn werk bij de Huysman-scoutinggroep. Hij leert de kinderen niet alleen scoutingvaardigheden, maar ook normen en waarden.