Mooie woorden, maar nu is het tijd voor daden


Geen geld voor ondersteuning boerenorganisaties

ARNHEM, 20091123 -- Er is sprake van een onbegrijpelijke situatie. Zoals het er nu naar uit ziet, kan de agrarische ontwikkelingsorganisatie Agriterra in 2010 geen boerenorganisaties ondersteunen vanwege een tekort aan fondsen. Dit terwijl de vraag vanuit boerenorganisaties in ontwikkelingslanden fors toe neemt. En wereldleiders doen volop toezeggingen over investeringen in de landbouw in ontwikkelingslanden. Tot op heden blijft het echter bij mooie woorden en blijft financiering uit. Daarom heeft Agriterra een petitie opgezet die iedereen kan ondertekenen op www.farmersfightingpoverty.org.

Agriterra, de andere agri-agencies binnen AgriCord en de wereld boerenfederatie IFAP zijn een gezamenlijke campagne ('enough bleating, so now the wool!') begonnen om de hele wereld te doordringen van de huidige belachelijke situatie. Om honger en armoede uit te bannen, zijn investeringen in de landbouw nodig. Boeren en boerinnen zorgen immers voor voedsel. Instellingen als de Wereldbank en regeringsleiders zijn het hier ook over eens en doen volop toezeggingen voor investeringen in de (gezins)landbouw in ontwikkelingslanden. Onlangs nog op de G8-top in Italië zijn de aanwezige wereldleiders overeengekomen om 20 miljard euro te investeren om de landbouw in arme landen te stimuleren en hongersnood te bestrijden. Het blijft tot nu toe echter bij beloftes, het is tijd dat wereldleiders de daad bij het woord voegen!

Onderdeel van de campagne 'Enough bleating, so now the wool!' is de site www.farmersfightingpoverty.org. Op deze site kan iedereen de petitie tekenen en zijn/haar verontwaardiging over de huidige situatie tonen. Doel is om zoveel mogelijk handtekeningen binnen te halen die AgriCord aan regeringsleiders en/of ministers zal overhandigen tijdens één van de bijeenkomsten die begin volgend jaar gepland zijn.





Ingezonden persbericht