Eprom beloningsmonitor: bruto loon stijgt 0,3% in 3e kwartaal 2009


DEN HAAG, 20091123 -- Het gemiddelde brutoloon is in het derde kwartaal van 2009 met 0,3 procent licht gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009. Daar was sprake van een stijging van 3,1%. In de herfst van 2009, nadat de berichten van een licht herstellende economie zijn ontvangen, stijgt de behoefte aan uitvoerend HR personeel en communicatie strategen. Ongeveer éénderde van de beroepsgroepen toont een stijgend gemiddeld brutoloon, waaronder personeelsmanagement, communicatie en financieel management.

Eprom organisatie adviseurs publiceert elk kwartaal een beloningsmonitor, waarin de top 3 van stijgers en dalers binnen de verschillende door Eprom gedefinieerde beroepscategorieën wordt aangegeven. De top 3 wordt aangevuld met verklaringen van de beloningsontwikkelingen.

Stijgers en Dalers 3e kwartaal 2009 ten opzichte van het 2e kwartaal van 2009:

Stijgers:
Categorie                            Stijging in %
Arbeidsvoorwaardelijke uitvoering    6,7
Personele informatievoorziening      6,2
Communicatie strategie               6,1

Dalers:
Categorie                            Stijging in %
Financiële strategie                 -9,2
ICT planning & control               -8,8
R&D / engineering                   -4,7

Deze cijfers blijken uit het continue marktonderzoek van Eprom organisatie adviseurs op basis van data uit de Eprom loonindex (www.loonindex.nl). Ten behoeve van deze beloningsmonitor zijn 3.960 waarnemingen van feitelijk betaalde bruto salarissen in het 3e kwartaal van 2009 vergeleken met 3.383 waarnemingen van feitelijk betaalde bruto salarissen in het 2e kwartaal van 2009.

Sterkere behoefte aan strategische communicatie boven strategische commercie

In de categorie communicatie strategie en organisatie hebben wij een stijging waargenomen van 6,1% in het 3e kwartaal. Vorig kwartaal hadden we een zelfde beweging waargenomen bij commercieel strategisch personeel, die dit kwartaal juist weer een lichtere stijging laat zien van 1,4%. "Beide randvoorwaarden voor organisatiesucces zijn in de huidige tijd logischerwijs noodzakelijk, communiceren over hetgeen je goed in bent en dit bij je klanten zien te verkopen", aldus beloningsadviseur Loes de Cock. Daarnaast verklaart een stijging van de beroepen in de personele informatievoorziening het belang van interne communicatie naar medewerkers over personele ontwikkelingen en beloning. Behoudt en binding van personeel zijn blijvende thema's in de huidige arbeidsmarkt.

De ICT branche blijft kwetsbaar

De ICT gerelateerde beroepen laten in het 3e kwartaal een lichte daling zien van 0,6%, bijna gelijk aan het vorige kwartaal. Als we inzoomen op de beroepsgroepen die hiervan deel uitmaken dan valt ons het volgende op.
Er is nog steeds aandacht voor strategisch ICT personeel met een stijging van 3,5%, echter de bruto salarissen van systeemontwikkelaars (-0,4%) en de ICT beheerders (-1,1) trekken nog steeds niet helemaal aan. De sector zit een beetje in de lift, maar het is nog mager.

Overige trends najaar 2009; herstel zet niet echt door

Wat verder nog opvalt is dat maar éénderde van alle sectoren herstel laten zien, waaronder overheid, toerisme en zorg. Met daarnaast de charitatieve sector, industrie/energie. Waar blijft het economisch herstel? Of is dit slechts een tijdelijke terugval?

Sterke regio's

In relatie tot de trends in het najaar van 2009 is het interessant om naar de volgende door ons waargenomen regionale bewegingen te kijken. Met name in de provincie Friesland, die er echt uitspringt, nemen wij een positieve beweging waar in het 3e kwartaal van 2009. De bewegingen van de overige provincies daaropvolgend zijn minder krachtig, zoals in Gelderland, Drenthe en Utrecht, en zijn meer in overeenkomst de lichte groei in het 3e kwartaal van 2009. In Friesland is blijkbaar de meeste vraag naar HR en communicatie experts.

Provincie       % groei van de gemiddelde beloning
Friesland       10,3
Gelderland      3,1
Drenthe         2,4
Utrecht         1,8
Flevoland       1,7
Limburg         1,6
Zuid-Holland    0,1
Zeeland        -0,4
Noord-Brabant  -1,1
Noord-Holland  -2,1
Overijssel     -2,6
Groningen      -3,1

Bron: www.loonindex.nl

Eprom organisatieadviseurs
Eprom organisatieadviseurs is gespecialiseerd in resultaatgerichtheid en beloningsvraagstukken. Bij organisatieadvies richten wij ons op het versterken van personeelsprestaties en het goed in balans brengen van beloning met feitelijke toegevoegde waarde van medewerkers voor hun organisatie. Eprom bestaat sinds 1991, is gevestigd in Den Haag en werkt voor klanten in diverse sectoren, zoals:
- grote ondernemingen zoals CORUS, KPN, ABN AMRO, AKZO NOBEL, SMURFIT KAPPA en KLM
- gemeenten en provincies
- zorginstellingen
- bedrijven in het MKB-segment.
Eprom heeft momenteel een omvang van veertien adviseurs.
Meer informatie is te vinden op www.eprom.nl.