MoneyGram International en Italiaanse postdienst maken geldoverboekingen via de mobiele telefoon mogelijk in Italië

MINNEAPOLIS (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091123 --

MoneyGram International (NYSE: MGI), een toonaangevende leverancier van diensten op het gebied van mondiaal geldverkeer en Poste Italiane, de belangrijkste Italiaanse postdienst, hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een overeenkomst hebben gesloten die klanten van Poste Italiane in staat stelt met hun mobiele telefoon geld over te maken naar belangrijke markten over de hele wereld. Hierdoor worden de geboden overboekingsdiensten sneller, gemakkelijker en flexibeler. De overeenkomst voorziet tevens in de lancering van een geldoverboekingsdienst via internet.

Met geldoverboekingen via de mobiele telefoon en via internet kunnen klanten vrijwel altijd en overal geld overmaken, zonder dat ze naar een postkantoor of agentschap hoeven te gaan, en kunnen ze vrienden en familieleden binnen 10 minuten geld sturen. Dankzij de overboekingsdienst via de mobiele telefoon kunnen klanten van Poste Italiane met een SIM-kaart van Poste Mobile, die is gekoppeld aan hun BancoPosta-rekening, of met een PostePay debetkaart geld overmaken via hun mobiele telefoon. Klanten van Poste Italiane die thuisbankieren, kunnen nu ook via internet geld overboeken, op www.poste.it.

"Met de introductie van geldoverboekingen via de mobiele telefoon bieden Poste Italiane en MoneyGram een volgende-generatiedienst die op een meer dynamische, betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier tegemoet komt aan de behoeften van migranten”, aldus Massimo Sarmi, AD van Poste Italiane. “We zijn opgetogen dat we de unieke technologieplatformen van Poste Italiane en MoneyGram kunnen combineren, zodat we in Italië een innovatieve dienst kunnen introduceren voor al onze klanten die geld willen overmaken, en dat worden er steeds meer.”

Volgens de The Mobile World van 2009 heeft 93 procent van de circa 4 miljoen immigranten in Italië een mobiele telefoon. Met de wereldwijde verspreiding van mobiele telefoons maakt de mogelijkheid om via een mobiele telefoon of internet geld over te boeken, het leven van klanten gemakkelijker.

"We zijn zeer verheugd dat we onze samenwerking met Poste Italiane kunnen uitbreiden en dat we als eersten in Italië overboekingsdiensten via de mobiele telefoon kunnen aanbieden”, aldus Pamela H. Patsley, voorzitter en CEO van MoneyGram International. “MoneyGram wil haar klanten de flexibiliteit en vrijheid bieden om zelf te bepalen hoe ze geld overboeken of ontvangen. De dienst die we vandaag aankondigen, is een overtuigend voorbeeld van hoe onze partners de technologie van MoneyGram kunnen gebruiken om hun internet- of mobiele telefoonklanten de voordelen te bieden van een betaalbare, betrouwbare en gebruiksvriendelijke overboekingsdienst, die hun de tocht naar postkantoor of bank bespaart."

MoneyGram heeft wereldwijd 186.000 agentschappen en is sinds 1996 actief in Italië. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van vertegenwoordigers en een groot samenwerkingsverband met Poste Italiane, in welk kader zij geldoverboekingsdiensten aanbiedt in meer dan 10.000 postkantoren in heel Italië.

Over MoneyGram

MoneyGram International biedt mensen die op grote afstand van hun vrienden of familie wonen of beperkte bankrelaties hebben, meer controle en keus om hun financiële zaken te regelen. MoneyGram International, een toonaangevend internationaal leverancier van geldoverboekingsdiensten, helpt klanten op veilige wijze hun rekeningen te betalen en over de hele wereld geld te verzenden, waarbij het geld in slechts 10 minuten op de plaats van bestemming zijn. Het mondiale netwerk van MoneyGram bestaat uit 186.000 plaatselijke agentschappen in 190 landen en gebiedsdelen. Dit gemakkelijke en betrouwbare netwerk omvat detailhandelaren, internationale postkantoren en financiële instellingen. Nu biedt MoneyGram haar trouwste klanten korting op de geldoverboekingsdienst van hun keuze vanuit de VS (MoneyGram Rewards). Ga naar www.mymoneygram.com en meld u vandaag nog aan. Voor meer informatie over geldoverboekingen of het betalen van rekeningen, bij een agentschap of online, kunt u vinden op www.moneygram.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MoneyGram International
Media-contacten:
Lynda Michielutti, 952-591-3846

lmichielutti@moneygram.com

Ticker_symbol NYSE:MGI
ISIN US60935Y1091