We maken ons niet zo druk om onze pensioenwensen te verwezenlijken


AMERSFOORT, 20091123 -- Afgelopen 19 november werd samen met Nationale Nederlanden een succesvol seminar gehouden. Met sprekers als Ferry Koster (Universiteit van Leiden), hij gaf een interessante lezing over 'Globalisering en individalisering en de invloed op solidariteit', Peter Kwekel van Nationale Nederlanden gaf een levendige presentatie over de problematiek van (Nederlands) pensioen opbouwen/genieten in het buitenland. Tot slot gaf Emilie Schols van stichting Pensioenkijker de resultaten van de enquete 'pensioenbeleving'.

Opmerkelijke onwetendheid
De resultaten uit de enquete waren opmerkelijk te noemen. 60% van de respondenten gaf aan dat zij het belangrijk vonden om dezelfde woonsituatie te houden zoals in het werkende bestaan echter maakt 10% zich druk over hoe dit doel te kunnen realiseren. 47% van de ondervraagden gaf aan dat zij het belangrijk vinden om na de pensionering geld en tijd voor de kleinkinderen te willen maken. Maar 6% maakt zich zorgen over hoe dit te kunnen verwezenlijken. Doorwerken na pensionering is voor de hogere inkomens belangrijk terwijl voor lagere inkomens geldt dat hobby's en vereningen belangrijker is.

Alle presentaties, foto's en videoverslagen zijn na te lezen op de website van de Pensioen Netwerk Groep www.pensioennetwerkgroep.nl

Over de Pensioen Netwerk Groep
De Pensioen Netwerk Groep biedt de pensioenmarkt middels een onafhankelijke verzamelplaats wat op niet beschikbaar was: De meest complete en actuele "marktplaats" voor de pensioen branche. Hier komen alle partijen bij elkaar die belang hebben bij het delen van kennis en ervaring op het gebied van pensioenen. Wij faciliteren op vele manieren verbreding en verdieping van kennis en wij zorgen voor een optimale informatie uitwisseling tussen de leden. Één plek, één oplossing en uiteraard onafhankelijk.





Ingezonden persbericht