Lancering boek Schip Ahoy & site Joopy.nl


AMSTERDAM, 20091123 -- Alle kinderen van 6 tot en met 10 jaar verzamelen! Het is zover: de ontdekkingstocht met Joopy.nl begint nú. Ga mee op zoek naar het Paaseiland, knutsel een windmolen of bedenk je eigen pagina voor de website... Dat kan allemaal op www.joopy.nl!

Wat is Joopy.nl?
* Allereerst: een ontdekkingsreis voor, door en met kinderen. Een leuk en leerzaam multimediaal platform, waar ouders en docenten trouwens ook heel welkom zijn!
* Joopy.nl stimuleert creativiteit en kennisontwikkeling bij kinderen: Kinderen helpen, denken en doen mee op Joopy.nl.
* Een podium voor alle creatieve uitingsvormen van kinderen.

Meer dan een website: Schip Ahoy!
Schip Ahoy is het eerste boek van Joopy.nl. De ik-persoon maakt een spannende reis met een vliegend schip naar de zon. De zon heeft hulp nodig, maar waarom? Kinderen maakten geweldige illustraties bij het boek.

In het boek vind je veel verwijzingen naar Joopy.nl, dé plek waar van alles verder wordt uitgewerkt. Denk aan knutsel- en museumtips, foto's en filmpjes. Zoveel mogelijk bedacht en gemaakt door kinderen.

Joopy.nl is dus meer dan een website. Want Joopy.nl zal nog veel meer aanverwante producten ontwikkelen die de creativiteit en kennisontwikkeling van kinderen stimuleren. Wacht maar af!

Illustraties voor download:
Omslag Schip Ahoy pdf 639.404 bytes
Bladzijde uit Schip Ahoy pdf 321.057 bytes
--------
De website www.Joopy.nl is voor iedereen vrij toegankelijk. Het boekje Schip Ahoy is verkrijgbaar via de website. Prijs ¤ 12,50.

Over de bedenkers van Joopy.nl & Schip Ahoy.
Mechteld Daniels en Wilma Straatman, de bedenkers van Joopy.nl en schrijvers van het boekje Schip Ahoy, hebben allebei twee kinderen van zes en acht jaar.
Wilma Straatman: "De zoektocht naar kennis van kinderen vanaf deze leeftijd intrigeert ons. En net als iedereen doen we er van alles aan om die zoektocht te stimuleren: we lezen met ze, laten ze creatief zijn, gaan op zoek naar leuke computerspelletjes en ga zo maar door. Maar gaandeweg misten we iets: een platform dat al die mogelijkheden integreert. Vandaar Joopy.nl."

Mechteld Daniels: "We wilden meer doen met Schip Ahoy dan alleen een verhaal en een boek. Dat is gelukt met Joopy.nl. Onze eigen kinderen hebben natuurlijk een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van Joopy, en ook alle vriendjes en vriendinnetjes die langskwamen. Zo hebben we elke keer kunnen testen of we op de juiste weg zaten."