Andries Mulder directeur Conservatorium van Amsterdam


AMSTERDAM, 20091123 -- Het bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Andries Mulder, thans directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, benoemd tot directeur van het Conservatorium van Amsterdam. Hij zal de huidige directeur, Hans van Beers, per 1 februari a.s. opvolgen. Andries Mulder (46) was tussen 2002 en 2004 directeur van de Stichting De Kamervraag, een nationale kennis- en promotieorganisatie voor kamermuziek en tussen 1999 en 2003 van het Nederlandse Impresariaat ter bevordering van kamermuziek, jazz, wereldmuziek en kinderconcerten.

Daarvoor maakte hij vanaf 1991 deel uit van het management van het Van Gogh Museum. Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam werkte Mulder korte tijd bij de Raad van State. Als directeur van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst heeft hij na zijn aantreden in 2004 diverse vormen van samenwerking opgezet met publieke en private partners. Daarmee heeft hij het Fonds in een financieel sterke positie gebracht en voor een bredere doelgroep toegankelijk gemaakt.

Het Conservatorium van Amsterdam is het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland. Met studies op het gebied van klassieke muziek, jazz, oude muziek, opera, pop en docent muziek leidt het Conservatorium al 125 jaar studenten uit binnen- en buitenland op tot musici en docenten van het hoogste niveau. In de vier professionele zalen van het nieuwe conservatoriumgebouw aan de Oosterdokskade vinden vrijwel dagelijks voor het publiek toegankelijke concerten en uitvoeringen plaats. Het Conservatorium maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

AHK_ConservatoriumvanAmsterdam





Ingezonden persbericht