Ingezonden persbericht
Persbericht
17 september 2009
Restaurant, Raw Bar, Cocktail Bar & Vinothèque
The Grand opent Bridges
Hollandse vis met een Franse twist
Het nieuwe Bridges opent op maandag 23 november in Amsterdam, als onderdeel van Sofitel
Amsterdam The Grand. Bridges legt zich toe op Fins (vis) en Vins (wijn). Gourmands kunnen
hier genieten van verse visgerechten die de Franse chef Aurélien Poirot zo puur mogelijk wil
bereiden, aangevuld met locale, biologische groenten. Sommelier Hans Tuin voorziet de
gerechten van bijpassende wijnen. Als eerste restaurant in Nederland introduceert Bridges een
Raw Bar, naast een Cocktail Bar, Private Lounge en Vinothèque. De compleet gerestylde
binnentuin is eveneens een fijne omgeving om culinair te genieten en te ontspannen.
Oesters, kreeftsandwiches, kraakverse vis en bijpassende wijnarrangementen
Bij Bridges draait het om vis. De beste vissoorten, altijd en alleen uit het juiste seizoen. Chef Aurélien
Poirot: "Wij bieden de gast een brede selectie aan verse vis en zeevruchten, zowel in het restaurant
als in de Raw Bar. Van oesters, kreeftsandwiches en delicate vistartaar tot kraakverse vis. Bereid
terwijl de gast toekijkt. Hier voegen wij vervolgens verse ingrediënten aan toe die de smaak en het
karakter van de vis perfect tot zijn recht laten komen. De gerechten behouden zo hun puurheid en zijn
licht verteerbaar bovendien. Ik vind het belangrijk om bij de vis vooral met lokale, biologische groenten
te werken. Zo krijgt de gast een perfecte combinatie van verse Hollandse vis en groenten, bereid met
een Franse twist. En met de juiste wijnen bovendien!"
Bridges, qua inrichting geïnspireerd op de kleuren en vormen van het schilderij van Karel Appel dat de
entree siert, is opvallend open, prettig en toegankelijk. Service is eveneens een essentieel onderdeel
van de ervaring, zoals in het hele hotel. Zo schenkt sommelier Hans Tuin speciaal door hem
samengestelde wijnarrangementen en vintage champagnes, uit de fenomenale wijnkelder die met
veel toewijding wordt onderhouden. Een mooie selectie van wijnen is tevens per glas te bestellen.
Meer Franse invloeden zijn bijvoorbeeld te herkennen in de grandioze selectie van de kaastrolley en
in de mogelijkheid om privé en exclusief te dineren in de Private Lounge met uitzicht op de Vinothèque
- het domein waar de sommelier de wijnen proeft en selecteert.
Noot voor redacties,
Ingezonden persbericht