Ingezonden persbericht


Persbericht
17 september 2009

Restaurant, Raw Bar, Cocktail Bar & Vinothèque
The Grand opent Bridges
Hollandse vis met een Franse twist

Het nieuwe Bridges opent op maandag 23 november in Amsterdam, als onderdeel van Sofitel Amsterdam The Grand. Bridges legt zich toe op Fins (vis) en Vins (wijn). Gourmands kunnen hier genieten van verse visgerechten die de Franse chef Aurélien Poirot zo puur mogelijk wil bereiden, aangevuld met locale, biologische groenten. Sommelier Hans Tuin voorziet de gerechten van bijpassende wijnen. Als eerste restaurant in Nederland introduceert Bridges een Raw Bar, naast een Cocktail Bar, Private Lounge en Vinothèque. De compleet gerestylde binnentuin is eveneens een fijne omgeving om culinair te genieten en te ontspannen.

Oesters, kreeftsandwiches, kraakverse vis en bijpassende wijnarrangementen Bij Bridges draait het om vis. De beste vissoorten, altijd en alleen uit het juiste seizoen. Chef Aurélien Poirot: "Wij bieden de gast een brede selectie aan verse vis en zeevruchten, zowel in het restaurant als in de Raw Bar. Van oesters, kreeftsandwiches en delicate vistartaar tot kraakverse vis. Bereid terwijl de gast toekijkt. Hier voegen wij vervolgens verse ingrediënten aan toe die de smaak en het karakter van de vis perfect tot zijn recht laten komen. De gerechten behouden zo hun puurheid en zijn licht verteerbaar bovendien. Ik vind het belangrijk om bij de vis vooral met lokale, biologische groenten te werken. Zo krijgt de gast een perfecte combinatie van verse Hollandse vis en groenten, bereid met een Franse twist. En met de juiste wijnen bovendien!"

Bridges, qua inrichting geïnspireerd op de kleuren en vormen van het schilderij van Karel Appel dat de entree siert, is opvallend open, prettig en toegankelijk. Service is eveneens een essentieel onderdeel van de ervaring, zoals in het hele hotel. Zo schenkt sommelier Hans Tuin speciaal door hem samengestelde wijnarrangementen en vintage champagnes, uit de fenomenale wijnkelder die met veel toewijding wordt onderhouden. Een mooie selectie van wijnen is tevens per glas te bestellen. Meer Franse invloeden zijn bijvoorbeeld te herkennen in de grandioze selectie van de kaastrolley en in de mogelijkheid om privé en exclusief te dineren in de Private Lounge met uitzicht op de Vinothèque
- het domein waar de sommelier de wijnen proeft en selecteert.

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht