Gemeente Apeldoorn

19-11-2009

Verkeersmaatregelen door griepvaccinatie

Van maandag 23 tot en met woensdag 25 november en van maandag 14 tot en met woensdag 16 december aanstaande worden in de gemeente Apeldoorn alle kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar en de huisgenoten van kinderen van nul tot zes maanden ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Deze inenting krijgen zij in de sporthal Mheenpark aan de Zilverschoon 112.

In totaal ontvangen in Apeldoorn ongeveer 9600 personen een oproepkaart. Hieronder vallen niet de al eerder aangewezen beroeps- en risicogroepen, zoals de 60-plussers. Per dag zullen ongeveer 3000 mensen ingeënt worden, uitgaande van een verwachte opkomst van 80%.

De GGD, die verantwoordelijk is voor de inentingen, en de gemeente Apeldoorn, die in en rondom de sporthal faciliteert, verwachten op deze dagen meer verkeer in de omgeving van de Zilverschoon dan normaal. Daarom wordt op de Zilverschoon op deze dagen van 8.00 tot 19.00 uur tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld tussen de Laan van Zevenhuizen en de Haagwinde. Bezoekers van de sporthal Mheenpark, de kerk het Kruispunt en de scholen kunnen de Zilverschoon alleen inrijden vanaf de Laan van Zevenhuizen en deze weer verlaten via onder andere de Haagwinde en de Sluisoordlaan. Gelijktijdig geldt aan de linkerzijde van de Zilverschoon een tijdelijk parkeerverbod. Voor de oprit naar onder andere sporthal Mheenpark en de Gereformeerde Kerk Het Kruispunt geldt op deze dagen van 8.00 tot 19.00 uur aan beide zijden van de weg een parkeerverbod, met uitzondering van de parkeervakken.

De gemeente zet verkeersregelaars in om het verkeer zo soepel mogelijk te verwerken. Overigens worden bezoekers verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de sporthal te komen. In de sporthal zijn geen voorzieningen als kinderopvang of catering georganiseerd, juist om de doorloop te versnellen en de wachttijden zo kort mogelijk te houden.

De gemeente verzorgt in de hal ook de opvang en registratie van de opgeroepen. Het feit dat de gemeente tussen de 40 en 50 medewerkers moet inzetten betekent dat aan de publieksbalies in het stadhuis mogelijk tijdelijk wat langere wachttijden zullen ontstaan. Alle antwoorden op vragen over de griep en de vaccinatie is te vinden op: www.grieppandemie.nl of www.ggdgelre-ijssel.nl.

Einde persbericht.